Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Zöldborsókrémleves

Hozzávalók

2
főre
+
1 ek olaj
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
500 g mirelit zöldborsó
500 ml alaplé
½ db citrom facsart leve leve
30 g vaj
friss szerecsendió
30 g parmezán

A díszítéshez

20 g reszelt parmezán
2 ek pirított szeletelt mandula
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Zöldborsókrémleves

Minden receptgyűjteménybe szükség van egy alap zöldborsókrémleves receptre. Az én verziómban a parmezán és a citrom játszik főszerepet. Egyik sem fog hangsúlyosan érződni benne, csak “ízfokozóként” szolgálnak.
Kipróbáltam, jóóó lett!
6
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
1 ek olaj
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
500 g mirelit zöldborsó
500 ml alaplé
½ db citrom facsart leve leve
30 g vaj
friss szerecsendió
30 g parmezán

A díszítéshez

20 g reszelt parmezán
2 ek pirított szeletelt mandula
Bevásárlólistához adom

Olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát, majd ráöntjük a borsót. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendiót reszelünk rá és felöntjük az alaplével. Felforraljuk, majd 15 percig rotyogtatjuk. Egy botmixerrel lepürésítjük és egy szitán átpasszírozzuk.

Visszaöntjük a lábosba, belereszeljük a parmezánt, belefacsarjuk a citromlevet és elkeverjük benne a vajat. Egy rottyantunk rajta és kész is. Tálkákba szedjük, reszelt parmezánnal és szeletelt mandulával tálaljuk.

A zöldborsókrémleves tálalása

Ha tetszett a zöldborsókrémleves receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások