Hozzávalók
- 1 ek olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 500 g mirelit zöldborsó
- 500 ml alaplé
- ½ db citrom facsart leve leve
- 30 g vaj
- friss szerecsendió
- 30 g parmezán
A díszítéshez
- 20 g reszelt parmezán
- 2 ek pirított szeletelt mandula
Hozzávalók
- 1 ek olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 500 g mirelit zöldborsó
- 500 ml alaplé
- ½ db citrom facsart leve leve
- 30 g vaj
- friss szerecsendió
- 30 g parmezán
A díszítéshez
- 20 g reszelt parmezán
- 2 ek pirított szeletelt mandula
Olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát, majd ráöntjük a borsót. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendiót reszelünk rá és felöntjük az alaplével. Felforraljuk, majd 15 percig rotyogtatjuk. Egy botmixerrel lepürésítjük és egy szitán átpasszírozzuk.
Visszaöntjük a lábosba, belereszeljük a parmezánt, belefacsarjuk a citromlevet és elkeverjük benne a vajat. Egy rottyantunk rajta és kész is. Tálkákba szedjük, reszelt parmezánnal és szeletelt mandulával tálaljuk.
Ha tetszett a zöldborsókrémleves receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!