Hozzávalók
- 450 g túró
- 100 g apró szemű zabpehely
- 100 g zabliszt
- 2 db tojás
- 1 tk só
- 1 mk sütőpor
- 50 g medvehagyma
- 150 g trappista sajt
Hozzávalók
- 450 g túró
- 100 g apró szemű zabpehely
- 100 g zabliszt
- 2 db tojás
- 1 tk só
- 1 mk sütőpor
- 50 g medvehagyma
- 150 g trappista sajt
A medvehagymás-túrós zabpogácsa elkészítéséhez egy keverőtálba tesszük a túrót, a zabpelyhet, a zablisztet, a tojásokat, a sót, a sütőport és a finomra vágott medvehagymát, majd jól összedolgozzuk. 30 percre félretesszük, hogy a zab kissé megszívja magát.
Ezután kézzel vagy sodrófával kb. 1,5 cm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, és egy 4 cm-es pogácsaszaggatóval kis pogácsákat szaggatunk belőle, majd egy sütőpapírral borított tepsire tesszük. A tetejét megszórjuk a reszelt sajttal, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
- Elkészítési idő: 30 perc
- Pihentetési idő: 30 perc
- Összesen: 1 óra
Ha tetszett a medvehagymás-túrós zabpogácsa receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!