Hozzávalók
- 2 csokor medvehagyma (kb. 80 g/csokor)
- ½ csokor bazsalikom
- 150 ml olívaolaj
- só, bors
- 40 g reszelt parmezán
- 30 g pirított tökmag
Hozzávalók
- 2 csokor medvehagyma (kb. 80 g/csokor)
- ½ csokor bazsalikom
- 150 ml olívaolaj
- só, bors
- 40 g reszelt parmezán
- 30 g pirított tökmag
A medvehagymapesztó elkészítése egyszerűbb, mint gondolnátok. Először a medvehagymát apróra vágjuk, majd a bazsalikom, az olívaolaj, a só és a bors, a parmezán és a tökmag társaságában egy aprítóba vagy turmixba rakjuk, és az egészet lezúzzuk. Ha elkészült a krémes pesztó, egy üvegbe pakoljuk, és egy pici olívaolajat öntünk a tetejére, hogy ne barnuljon meg. 2 hétig simán eláll így a hűtőben.
- Elkészítési idő: 15 perc
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!