Hozzávalók
- 2 csokor friss medvehagyma (kb 100g)
- 350 g krumpli (tisztított mennyiség)
- 80 g vaj
- 1 ek olaj
- só, bors
- 0.25 db szerecsendió
- 1.2 l zöldségalaplé
- 0.25 db citrom leve
- 200 ml tejszín
Hozzávalók
- 2 csokor friss medvehagyma (kb 100g)
- 350 g krumpli (tisztított mennyiség)
- 80 g vaj
- 1 ek olaj
- só, bors
- 0.25 db szerecsendió
- 1.2 l zöldségalaplé
- 0.25 db citrom leve
- 200 ml tejszín
Medvehagyma-krémleves receptünk valamilyen hihetetlen oknál fogva, még nem volt az oldalon, de most pótoljuk ezt az égbekiáltó hiányosságot!
A medvehagymát és a megtisztított krumplit felaprítjuk, 2-3 cm-es darabokra vágjuk, és egy lábasban, a vaj-olaj keveréken 3-4 percig pirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk és ráreszeljük a szerecsendiót. Felöntjük az alaplével, és addig főzzük, amíg meg nem puhul a krumpli. Ez nagyjából 20 percet vesz igénybe. Ezután a citromlével együtt leturmixoljuk. Érdemes sokáig járatni a gépet, hogy ne maradjon szálas a medvehagymától. Beleöntjük a tejszínt, majd ha újra felforrt, kész is.
Ha tetszett a tejszínes medvehagyma-krémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!