Hirdetés

Tejszínes medvehagyma-krémleves

Hozzávalók

4
főre
+
2 csokor friss medvehagyma (kb 100g)
350 g krumpli (tisztított mennyiség)
80 g vaj
1 ek olaj
só, bors
0.25 db szerecsendió
1.2 l zöldségalaplé
0.25 db citrom leve
200 ml tejszín
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Tejszínes medvehagyma-krémleves

Egy nagyon gyors és könnyű krémleves, természetesen medvehagyma felhasználásával. Friss kovászos kenyérrel az igazi.
Kipróbáltam, jóóó lett!
20
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
2 csokor friss medvehagyma (kb 100g)
350 g krumpli (tisztított mennyiség)
80 g vaj
1 ek olaj
só, bors
0.25 db szerecsendió
1.2 l zöldségalaplé
0.25 db citrom leve
200 ml tejszín
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

Medvehagyma-krémleves receptünk valamilyen hihetetlen oknál fogva, még nem volt az oldalon, de most pótoljuk ezt az égbekiáltó hiányosságot!

A medvehagymát és a megtisztított krumplit felaprítjuk, 2-3 cm-es darabokra vágjuk, és egy lábasban, a vaj-olaj keveréken 3-4 percig pirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk és ráreszeljük a szerecsendiót. Felöntjük az alaplével, és addig főzzük, amíg meg nem puhul a krumpli. Ez nagyjából 20 percet vesz igénybe. Ezután a citromlével együtt leturmixoljuk. Érdemes sokáig járatni a gépet, hogy ne maradjon szálas a medvehagymától. Beleöntjük a tejszínt, majd ha újra felforrt, kész is. 

Medvehagyma-krémleves

Ha tetszett a tejszínes medvehagyma-krémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezeket is nézd meg:

Medvehagymás sajtkrém

Medvehagymás rizottó

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások