A megúszós kaják támogatója a
Hozzávalók
- 400 g csirkecombfilé
- só
- 2 ek mirin (rizsbor)
- 1 szál újhagyma
- 1 fej hagyma
- 128 ml kókusztej
- 100 ml tej
- 2 - 3 ek olaj
- 2 ek Street Kitchen Mumbai curry fűszerkeverék
- 1 ek fokhagymapor
- 1 ek cukor
- 1 ek szójaszósz
- 1 db citromnád
A megúszós kaják támogatója a
A megúszós kaják támogatója a
Hozzávalók
- 400 g csirkecombfilé
- só
- 2 ek mirin (rizsbor)
- 1 szál újhagyma
- 1 fej hagyma
- 128 ml kókusztej
- 100 ml tej
- 2 - 3 ek olaj
- 2 ek Street Kitchen Mumbai curry fűszerkeverék
- 1 ek fokhagymapor
- 1 ek cukor
- 1 ek szójaszósz
- 1 db citromnád
A kókusztejes csirkecurry elkészítéséhez először a csirkehúst 1,5 cm-es kockákra vágjuk, majd egy tálban 2 tk sóval és a mirinnel összekeverve 10 percig pácoljuk.
Ezalatt felszeleteljük az újhagymát, és 1 cm-es kockákra vágjuk a hagymát. Egy nagyobb pohárban összekeverjük a kókusztejet és a tejet későbbi felhasználásra.
Egy serpenyőben erős lángon olajat melegítünk, majd megpirítjuk a hagymát és az újhagymát. Ezt követően beleöntjük a csirkét is, és tovább pirítjuk közepes lángon.
Hozzáadjuk a curryport, a fokhagymaport és a cukrot. Amikor kicsit megpirulnak a hozzávalók, és a csirke is kifehéredett, beleöntjük a kókusztejes keveréket és a szójaszószt. A citromnádat kicsit megütögetjük, hogy jobban kijöjjön az aromája, majd beletesszük a currybe, és kis lángon 15 percig főzzük.
Tálalás előtt kivesszük a citromnádat, sózzuk ízlés szerint, és készen is vagyunk. Villantsatok mellé egy kis pirított rizst vagy tésztát!
Elkészítési idő: kb. 40 perc
Ha tetszett a kókusztejes csirkecurry receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon! A recepthez használt Street Kitchen curry fűszerkeveréket pedig ITT tudjátok beszerezni!