Hozzávalók
- 2 ek olaj
- 2 fej salottahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 cm-nyi friss gyömbér
- 1 db piros chili
- 400 g tisztított garnéla
- só, bors
- 3 tk currypor
- 300 ml sűrű kókusztejszín
- 2 ek mogyoróvaj
- 1 ek halszósz
- 1 db lime
- 1 csokor friss koriander
A rizshez
- 300 g jázmin rizs
- 600 ml víz
- só, bors
Hozzávalók
- 2 ek olaj
- 2 fej salottahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 cm-nyi friss gyömbér
- 1 db piros chili
- 400 g tisztított garnéla
- só, bors
- 3 tk currypor
- 300 ml sűrű kókusztejszín
- 2 ek mogyoróvaj
- 1 ek halszósz
- 1 db lime
- 1 csokor friss koriander
A rizshez
- 300 g jázmin rizs
- 600 ml víz
- só, bors
Az olajon üvegesre pároljuk a felaprított hagymát. Rárakjuk a reszelt fokhagymát és gyömbért, az apróra vágott chilit, és kicsit lepirítjuk. Jöhet rá a garnéla, sózzuk, borsozzuk, és 2-3 percig pirítjuk. Megszórjuk a curryvel, elkeverjük, felöntjük a kókusztejszínnel, majd hozzáadjuk a mogyoróvajat és a halszószt. Ha rottyant egyet, belefacsarjuk fél lime levét. 2-3 percig rotyogtatjuk, a végén megszórjuk a felaprított korianderrel.
A rizs hozzávalóit összekeverjük és puhára főzzük.
A curryt a rizzsel, lime-mal és chilivel tálaljuk.
Ha tetszett a thai garnélás curry receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!