Hirdetés
Karácsonyi menü

Thai garnélás curry

Hozzávalók

2 ek olaj
2 fej salottahagyma
2 gerezd fokhagyma
2 cm-nyi friss gyömbér
1 db piros chili
400 g tisztított garnéla
só, bors
3 tk currypor
300 ml sűrű kókusztejszín
2 ek mogyoróvaj
1 ek halszósz
1 db lime
1 csokor friss koriander

A rizshez

300 g jázmin rizs
600 ml víz
só, bors
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Thai garnélás curry

Az a jó a thai kajákban, hogy egyszerre annyi ízt és aromát érzel, hogy elájulsz! A sós, az édes és a savanyú ebben a curryben is megjelenik! Ha nem szeretitek a garnélát, használhattok helyette csirkét vagy akár halat is.
Kipróbáltam, jóóó lett!
6
Hirdetés

Hozzávalók

2 ek olaj
2 fej salottahagyma
2 gerezd fokhagyma
2 cm-nyi friss gyömbér
1 db piros chili
400 g tisztított garnéla
só, bors
3 tk currypor
300 ml sűrű kókusztejszín
2 ek mogyoróvaj
1 ek halszósz
1 db lime
1 csokor friss koriander

A rizshez

300 g jázmin rizs
600 ml víz
só, bors
Bevásárlólistához adom

Az olajon üvegesre pároljuk a felaprított hagymát. Rárakjuk a reszelt fokhagymát és gyömbért, az apróra vágott chilit, és kicsit lepirítjuk. Jöhet rá a garnéla, sózzuk, borsozzuk, és 2-3 percig pirítjuk. Megszórjuk a curryvel, elkeverjük, felöntjük a kókusztejszínnel, majd hozzáadjuk a mogyoróvajat és a halszószt. Ha rottyant egyet, belefacsarjuk fél lime levét. 2-3 percig rotyogtatjuk, a végén megszórjuk a felaprított korianderrel.

Thai garnélás curry

A rizs hozzávalóit összekeverjük és puhára főzzük.

A curryt a rizzsel, lime-mal és chilivel tálaljuk.

Ha tetszett a thai garnélás curry receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások