Hozzávalók
- 15 db csirkeszárny
- só
- 500 ml kóla
- 2 - 3 tk kakukkfű
- 10 ek méz
- 3 tk csípőspaprika-krém
- 1 tk keményítő
Hozzávalók
- 15 db csirkeszárny
- só
- 500 ml kóla
- 2 - 3 tk kakukkfű
- 10 ek méz
- 3 tk csípőspaprika-krém
- 1 tk keményítő
A kólában sült csirkeszárny az egyik legmegúszósabb kaja, amit vendégvárás esetén el tudunk képzelni, szóval gyorsan mentsétek le!
A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, sózzuk, majd egy tálba tesszük. A kólát, a kakukkfüvet, a mézet és a csípőspaprika-krémet összekeverjük, és ráöntjük a csirkeszárnyakra. Kézzel átkeverjük, „bemasszírozzuk” a húsba a pácot. Lefedjük, és minimum egy, de inkább 2-3 órára – vagy még jobb, ha egy éjszakára – hűtőbe tesszük, hogy a pác jól átjárja a húst.
A pihentetés után egy tepsibe rakjuk a húst, ráöntjük a páclé felét, alufóliával lefedjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük. Ezután kivesszük a sütőből, levesszük róla a fóliát, a tepsiben lévő lével meglocsoljuk a szárnyakat, majd 1-2 kanál mézet is csurgatunk még rájuk. A sütés alatt szépen karamellizálódik majd a méz a húson. Visszatesszük a sütőbe fólia nélkül további 25-30 percre, amíg szép aranybarnára sülnek a szárnyak.
Ha kész, a hús alatt összegyűlt szaftot átszűrjük, majd feltesszük főni. A keményítőt elkeverjük 3-4 evőkanál vízben, és a szafthoz adjuk. Egyet rottyantunk rajta, majd meglocsoljuk vele a szárnyakat. Végül kiszedjük a tepsiből a húst, és már tálalhatjuk is.
Ha tetszett a kólában sült csirkeszárny receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!