A megúszós kaják támogatója a
Hozzávalók
A csirkéhez
- 1 db csirkemell
- só, bors
- olívaolaj
- 4 tk pesztó
- 1 nagy marék fagyasztott zöldbab (egész)
- 2 csomag mozzarella
A rizshez
- 1 ek olaj
- ½ fej hagyma
- 200 g hosszú szemű rizs
- 400 ml zöldségalaplé
A megúszós kaják támogatója a
A megúszós kaják támogatója a
Hozzávalók
A csirkéhez
- 1 db csirkemell
- só, bors
- olívaolaj
- 4 tk pesztó
- 1 nagy marék fagyasztott zöldbab (egész)
- 2 csomag mozzarella
A rizshez
- 1 ek olaj
- ½ fej hagyma
- 200 g hosszú szemű rizs
- 400 ml zöldségalaplé
A csirkemellet 4 szeletre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és magas hőmérsékleten, egy serpenyőben oldalanként 2 perc alatt megpirítjuk az olajon. Egy tepsire rakjuk, és megkenjük a pesztóval.
A zöldbabot sós, lobogó vízbe dobjuk, 3 percet főzzük, majd hideg vízben lehűtjük és rápakoljuk a pesztós csirkére. Rátépkedjük a mozzarellát, és 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt jól megpirul rajta.
A rizshez az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, sózzuk, rárakjuk a rizst, felöntjük az alaplével, és fedő alatt addig főzzük, amíg majdnem megpuhul. Ezután elzárjuk és 10 percig még hagyjuk állni lefedve. Így nem fog összeragadni. A csirkét a rizzsel tálaljuk.
Ha tetszett a pesztós-zöldbabos csirke receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!