Hirdetés

Spárgás csirkés pasta

Hirdetés

Spárgás csirkés pasta

Hirdetés

Sok sok bacon, spárga és csirkemell szenthármasából tuti nem fog rossz dolog kisülni! Egy késői, munkából hazaesős vacsorának tökéletes opció lesz, ezt garantáljuk! Teszteljétek!

Hozzávalók (4 személyre)

  • 8 szelet bacon
  • olívaolaj
  • 500 g csirkemell
  • 200 ml tejszín
  • 1 reszelésnyi szerecsendió
  • 1 nagy csokor friss bazsalikom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 köteg zöld spárga
  • só, bors
  • 500 g tészta
  • reszelt parmezán a tálaláshoz

Elsőként felteszünk egy nagy lábasban vizet a tésztának, amíg felforr, összeaprítunk mindent. A bacon szeleteket egymásra fektetjük és egy éles késsel vékony csíkokat vágunk belőle. A csirkemelleket is felcsíkozzuk, a spárgát megmossuk, a végeit letördeljük és a hússal azonos méretűre aprítjuk. Egy serpenyőbe mehet egy kevés olívaolaj, amin megpirítjuk a bacont, majd a csirkemell csíkokat is. Sózzuk, borsozzuk és addig forgatjuk, amíg kicsit pirosas színt kap minden a serpenyőben. Hozzáöntjük a tejszínt, belereszeljük a szerecsendiót is és hagyjuk kicsit rotyogni. Közben a forrásban lévő sós vízbe belezuttyantjuk a tésztát. Fogunk egy másik serpenyőt, amiben egy kevés olívaolajon megpirítjuk a fokhagyma szeleteket és rádobjuk a spárgát, kb. 10 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a tejszínes csirkéhez. Fűszerezzük egy nagy csokor durvára vágott bazsalikommal, adunk hozzá egy nagy kanállal a tészta főzővizéből és tálaljuk is egy kevés reszelt parmezánnal.

Fotó: Szilágyi Nóri

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások