A megúszós kaják támogatója a
Hozzávalók
- 8 szelet bacon
- olívaolaj
- 500 g csirkemell
- 200 ml tejszín
- 1 reszelésnyi szerecsendió
- 1 nagy csokor friss bazsalikom
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 köteg zöld spárga
- só, bors
- 500 g tészta
- reszelt parmezán a tálaláshoz
A megúszós kaják támogatója a
A megúszós kaják támogatója a
Hozzávalók
- 8 szelet bacon
- olívaolaj
- 500 g csirkemell
- 200 ml tejszín
- 1 reszelésnyi szerecsendió
- 1 nagy csokor friss bazsalikom
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 köteg zöld spárga
- só, bors
- 500 g tészta
- reszelt parmezán a tálaláshoz
Elsőként felteszünk egy nagy lábasban vizet a tésztának, amíg felforr, összeaprítunk mindent. A bacon szeleteket egymásra fektetjük és egy éles késsel vékony csíkokat vágunk belőle. A csirkemelleket is felcsíkozzuk, a spárgát megmossuk, a végeit letördeljük és a hússal azonos méretűre aprítjuk.
Egy serpenyőbe mehet egy kevés olívaolaj, amin megpirítjuk a bacont, majd a csirkemell csíkokat is. Sózzuk, borsozzuk és addig forgatjuk, amíg kicsit pirosas színt kap minden a serpenyőben. Hozzáöntjük a tejszínt, belereszeljük a szerecsendiót is és hagyjuk kicsit rotyogni. Közben a forrásban lévő sós vízbe belezuttyantjuk a tésztát. Fogunk egy másik serpenyőt, amiben egy kevés olívaolajon megpirítjuk a fokhagyma szeleteket és rádobjuk a spárgát, kb. 10 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a tejszínes csirkéhez. Fűszerezzük egy nagy csokor durvára vágott bazsalikommal, adunk hozzá egy nagy kanállal a tészta főzővizéből és tálaljuk is egy kevés reszelt parmezánnal.