Hirdetés

Spenótos gombás csirke

Hirdetés

Spenótos gombás csirke

Hirdetés

Sokszor jön jól egy gyors recept, amit amikor hazaesünk melóból vagy suliból, összedobhatunk, hogy mégsem valami gyorskaját kelljen belapátolni a kopogó éhség leküzdése ellen. Ez egy szuper recept, ráadásul egészséges és nem is kell nagy rumlit csinálni hozzá, hiszen egy serpenyőben megoldható az elkészítés.

Hozzávalók a csirkéhez:

  • olívaolaj
  • 500 g csirkemellfilé
  • bors

Hozzávalók a szószhoz:

  • 50 g vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy tk liszt
  • 150 ml húsalaplé (vagy víz)
  • 300 g laskagomba
  • bors
  • parmezán
  • 60 ml tejszín
  • 1 nagy marék bébi spenót levél

Először a húst sütjük szinte készre. Ehhez a csirkemelleket sózzuk, borsozzuk, majd egy serpenyőben kevés olajat hevítünk és pirosra sütjük a csirkék mindkét oldalát. Félrerakjuk őket. A szószhoz a vajat a serpenyőbe dobjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát.

Picit átkeverjük, vigyázva le ne égjen, majd hozzáadjuk a lisztet. Elkeverjük és felöntjük a húsalaplével, ezután hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott laskagombát is. Kb. 10 percig kevergetve főzzük a szószt, közben sózzuk, borsozzuk. Belereszeljük a parmezánt és hozzáöntjük a tejszínt is. Rádobjuk a spenótleveleket, átkeverjük, majd jöhetnek bele az elősütött csirkemellek. Még pár percig főzzük a szósszal együtt. Kedvenc tésztánkkal vagy rizzsel tálaljuk.

Fotó: Szilágyi Nóri

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?