Hozzávalók
- 1 db közepes vajtök
- 3 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 tk őrölt kömény
- olaj
- 500 g darált pulykahús
- 1 ek pirospaprika
- 100 g rizs
- 1 kis csokor petrezselyem
- 1 db tojás
- 100 g tejföl
- 2 tk keményítő
Hozzávalók
- 1 db közepes vajtök
- 3 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 tk őrölt kömény
- olaj
- 500 g darált pulykahús
- 1 ek pirospaprika
- 100 g rizs
- 1 kis csokor petrezselyem
- 1 db tojás
- 100 g tejföl
- 2 tk keményítő
A töltött tök esetében először a vajtököt hosszában elfelezzük, közepét kivájjuk, a belsejét összezúzzuk. A hagymát finomra vágjuk, majd a zúzott fokhagymával, borssal, köménnyel megdinszteljük egy kevés olajon. Belekeverjük a darált húst, és sóval, borssal, pirospaprikával megpirítjuk. A rizst pirospaprikával készre mikrózzuk. Mindent összekeverünk, apróra vágott petrezselymet és egy tojást adunk a keverékhez.
A tököt 160 fokra előmelegített sütőben 10-15 percig elősütjük, majd kivesszük, és a keverékkel megtöltve, keményítővel kikevert tejföllel meglocsolva 180 fokra visszatesszük, és 25-30 perc alatt készre sütjük. A két fél tököt középen még egy elfelezzük, így egy fél tök két adagot ad ki.
Ha tetszett a töltött tök receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!