Hozzávalók
A tésztához
- 150 g vaj
- 150 g porcukor
- 5 db tojássárgája
- 250 g liszt
- 1 mk sütőpor
- 1 csipet só
- 1 db citrom reszelt héja
A töltelékhez
- baracklekvár
A tetejére
- olvasztott étcsoki
A teapartik nagy kedvence: vajas néró
Hozzávalók
A tésztához
- 150 g vaj
- 150 g porcukor
- 5 db tojássárgája
- 250 g liszt
- 1 mk sütőpor
- 1 csipet só
- 1 db citrom reszelt héja
A töltelékhez
- baracklekvár
A tetejére
- olvasztott étcsoki
A tésztához a vajat és a porcukrot habosra keverjük, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tojássárgájákat is. Mehet bele a többi hozzávaló, majd mikor már homogén a tészta, nyomózsákba töltjük és kisebb diónyi halmokat nyomunk belőle sütőpapírral borított tepsire. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 14 percig sütjük őket. Mikor kihűltek, baracklekvárral összeragasztunk 1-1 korongot és olvasztott csokival “becsíkozzuk” a tetejüket.
Ha tetszett a vajas néró receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!