Hirdetés

A teapartik nagy kedvence: vajas néró

Hozzávalók

25
darabhoz

A tésztához

150 g vaj
150 g porcukor
5 tojássárgája
250 g liszt
1 mk sütőpor
1 csipet só
1 citrom reszelt héja

A töltelékhez

baracklekvár

A tetejére

olvasztott étcsoki
Hirdetés

A teapartik nagy kedvence: vajas néró

A vajas néró az egyik örök klasszikusa a cukrászdai kínálatnak. Mi imádtuk gyerekkorunkban is és most sem vagyunk ezzel másképp, úgyhogy el is hoztuk a receptet hozzá. :) Nagyon puha, omlós, és mindennel együtt kb. 1 óra alatt el is készíthető. ;)
Hirdetés

Hozzávalók

25
darabhoz

A tésztához

150 g vaj
150 g porcukor
5 tojássárgája
250 g liszt
1 mk sütőpor
1 csipet só
1 citrom reszelt héja

A töltelékhez

baracklekvár

A tetejére

olvasztott étcsoki

A tésztához a vajat és a porcukrot habosra keverjük, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tojássárgájákat is. Mehet bele a többi hozzávaló, majd mikor már homogén a tészta, nyomózsákba töltjük és kisebb diónyi halmokat nyomunk belőle sütőpapírral borított tepsire. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 14 percig sütjük őket. Mikor kihűltek, baracklekvárral összeragasztunk 1-1 korongot és olvasztott csokival “becsíkozzuk” a tetejüket.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások