Hozzávalók
- 240 g liszt
- 1 csipet szódabikarbóna
- 1 csipet sütőpor
- 150 g vaj
- 125 g barna cukor
- 1 tk vanília kivonat, vagy ha az nincs, akkor vanília aroma
- 1 db tojás
- 300 g csoki
- színes cukrok, vagy csoki a tetejére
Hozzávalók
- 240 g liszt
- 1 csipet szódabikarbóna
- 1 csipet sütőpor
- 150 g vaj
- 125 g barna cukor
- 1 tk vanília kivonat, vagy ha az nincs, akkor vanília aroma
- 1 db tojás
- 300 g csoki
- színes cukrok, vagy csoki a tetejére
[1.] A lisztet, a szódabikarbónát a sütőport és egy csipet sót beleöntjük egy tálba és összekeverjük, majd felhasználásig félretesszük.
[2.] A vajat a cukorral habosra keverjük – egy robotgéppel ez kb. 5 percet vesz igénybe. Ezután beledolgozzuk az egész tojást végül pedig a vaníliakivonatot.
[3.] A lisztes keveréket kanalanként adagoljuk hozzá a vajas masszához, miközben a robotgéppel alacsony fokozaton folyamatosan keverjük. Ha az összes lisztet beledolgoztuk, akkor jöhet a csokoládé, amit a lehető legkisebb fokozatra állítva a gépet szintén belekeverünk a keverékbe.
[4.] A tökéletes cookie forma előállítására sok bevált módszer létezik, mindenkinek érdemes kikísérleteznie a saját maga számára legszimpatikusabbat. Nekünk ez vált be: a masszából kis gömböcöket formázunk, amiket egy sütőpapírral bélelt tepsin lisztes kézzel kilapítunk. Nem kell szabályosnak és egyformának lenniük, ez egy amerikai recept… Vigyázzunk, hogy ne helyezzük túl közel a sütiket egymáshoz a tepsin, mert a sütőben a méretük még jócskán növekedni fog, így nem szerencsés ha összesülnek. Sütés előtt még megszórhatjuk a tetejüket valami színes cukorkával, vagy csokival, hogy még menőbben nézzenek ki.
[5.] 180 fokos sütőben 15 perc alatt sütjük készre a sütiket. Ne nagyon süssük tovább, mert így lesz kívül ropogós, belül pedig puha. 15-20 percet várjunk, mielőtt befalnánk – egyébként frissen az igazi, de másnap is király.