A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 2 tk étkezési keményítő
- 150 g baracklekvár (kevésbé darabos)
- 1 mk vaníliaaroma
- 1 csomag leveles tészta (270 g-os)
- 1 db tojás
- 2 ek kristálycukor
A SMART rovat támogatója az
A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 2 tk étkezési keményítő
- 150 g baracklekvár (kevésbé darabos)
- 1 mk vaníliaaroma
- 1 csomag leveles tészta (270 g-os)
- 1 db tojás
- 2 ek kristálycukor
A keményítőt elkeverjük a lekvárral és a vaníliaaromával, majd egy gyorsforralóban, közepes lángon, kevergetve besűrítjük. Természetesen használhatunk pektint is a sűrítéshez, vagy ha találunk a boltban süthető lekvárt, az is pompás. Ha besűrűsödött a lekvárunk, hagyjuk lehűlni.
A leveles tésztát hosszában kettévágjuk, majd félbehajtjuk, és átlósan felvágjuk. Kihajtogatjuk a rombusz alakokat, és az egyik felüket átlósan bevagdossuk, a másik felüknél pedig lekenjük a széleket tojással. A nem bevagdosott részekre rakunk egy-egy nagy teáskanálnyi lekvárt, majd ráhajtjuk a bevagdosott részeket, a széleket lenyomkodjuk villával, majd sütőpapíros tepsire rakjuk a sütiket.
Lekenjük a felvert tojással, megszórjuk a kristálycukorral, és 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk 15-20 percre.
- Előkészítési idő: kb. 5 perc
- Főzési idő: kb. 8 perc
- Sütési idő: kb. 20 perc
- Összesen: kb. 32 perc
Ha tetszett a barackos párna receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!