Barackos párna

Hozzávalók

12 - 14
darabhoz
+
2 tk étkezési keményítő
150 g baracklekvár (kevésbé darabos)
1 mk vaníliaaroma
1 csomag leveles tészta (270 g-os)
1 db tojás
2 ek kristálycukor
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Barackos párna

Ha valami gyors finomságra vágytok, de csak pár hozzávalótok van otthon, akkor ez lesz a ti receptetek.
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

12 - 14
darabhoz
+
2 tk étkezési keményítő
150 g baracklekvár (kevésbé darabos)
1 mk vaníliaaroma
1 csomag leveles tészta (270 g-os)
1 db tojás
2 ek kristálycukor
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


Hirdetés

A keményítőt elkeverjük a lekvárral és a vaníliaaromával, majd egy gyorsforralóban, közepes lángon, kevergetve besűrítjük. Természetesen használhatunk pektint is a sűrítéshez, vagy ha találunk a boltban süthető lekvárt, az is pompás. Ha besűrűsödött a lekvárunk, hagyjuk lehűlni.

A leveles tésztát hosszában kettévágjuk, majd félbehajtjuk, és átlósan felvágjuk. Kihajtogatjuk a rombusz alakokat, és az egyik felüket átlósan bevagdossuk, a másik felüknél pedig lekenjük a széleket tojással. A nem bevagdosott részekre rakunk egy-egy nagy teáskanálnyi lekvárt, majd ráhajtjuk a bevagdosott részeket, a széleket lenyomkodjuk villával, majd sütőpapíros tepsire rakjuk a sütiket.

Lekenjük a felvert tojással, megszórjuk a kristálycukorral, és 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk 15-20 percre.

  • Előkészítési idő: kb. 5 perc
  • Főzési idő: kb. 8 perc
  • Sütési idő: kb. 20 perc
  • Összesen: kb. 32 perc
barackos párna
Barackos párna

Ha tetszett a barackos párna receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezek is érdekelhetnek:

Pudingos párna

Diós grillázsos párna

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?