Hozzávalók
- 1 bögre darált mák (250 g/bögre)
- 1 bögre liszt (250 g/bögre)
- 1 mk sütőpor
- 2 db tojás
- 1 bögre cukor (250 g/bögre)
- 1 bögre tej (250 ml/bögre)
- 50 ml olaj
- 1 db alma
- 1 db citrom héja
Hozzávalók
- 1 bögre darált mák (250 g/bögre)
- 1 bögre liszt (250 g/bögre)
- 1 mk sütőpor
- 2 db tojás
- 1 bögre cukor (250 g/bögre)
- 1 bögre tej (250 ml/bögre)
- 50 ml olaj
- 1 db alma
- 1 db citrom héja
A bögrés mákos süti elkészítésének sosem késő nekiállni, olyan gyorsan összedobható. A mákot, a lisztet és a sütőport egy tálba tesszük, és összekeverjük. A tojást a cukorral habosra verjük, hozzáöntjük a tejet és az olajat, majd fokozatosan, kisebb adagokban hozzákeverjük a száraz keveréket a nedves hozzávalókhoz. Mikor csomómentesre kevertük, megpucoljuk az almát, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és ezt is belekeverjük a reszelt citromhéjjal együtt.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és beleöntjük a keveréket. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. A biztonság kedvéért tűpróbával megnézzük, hogy biztos megsült-e a süteményünk (hústűt vagy villát szúrunk a tésztába, és ha nem ragad rá a tészta, akkor megsült), majd hagyjuk kissé kihűlni, és szeletelhetjük is.
- Előkészítési idő: 10 perc
- Sütési idő: 20 perc
- Összesen: 30 perc
Ha tetszett a bögrés mákos süti receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!