Hozzávalók
- 500 g cékla
- 120 g vaj
- 200 g étcsoki
- 250 g cukor
- 2 tk vaníliakivonat
- 3 db tojás
- 100 g liszt
- 30 g kakaópor
- 1 tk sütőpor
Hozzávalók
- 500 g cékla
- 120 g vaj
- 200 g étcsoki
- 250 g cukor
- 2 tk vaníliakivonat
- 3 db tojás
- 100 g liszt
- 30 g kakaópor
- 1 tk sütőpor
A céklát megmossuk, alufóliába csomagoljuk, és 200 fokra előmelegített sütőben legalább 1 órát sütjük, ha közepes méretűek. Értelemszerűen ha nagyobbak, több ideig, ha kisebbek, kevesebb ideig sülnek. Ezután kivesszük, hagyjuk kihűlni, megpucoljuk, majd kis kockákra vágjuk, és a vaj felével egy aprítógépben krémesítjük, amennyire csak tudjuk.
Az étcsokit vízgőz felett felolvasztjuk, majd levesszük a tűzről, belekeverjük a cukrot, a vaníliát, a maradék vajat és egyesével a tojást. Ezután belekeverjük a céklakrémet, majd a lisztet, a kakaóport és a sütőport. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben 20-22 perc alatt megsütjük. Kivesszük és hagyjuk kihűlni. Kockákra vágva tálaljuk.
Ha tetszett a céklás brownie receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!