Hozzávalók
- 260 g vaj
- 190 g cukor
- 1 csomag bourbon vaníliás cukor
- 2 db tojás
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 db lime reszelt héja
- 1 db narancs reszelt héja
- 280 g liszt
- 40 g étkezési keményítő
- 10 g sütőpor
- 1 csipet só
Hozzávalók
- 260 g vaj
- 190 g cukor
- 1 csomag bourbon vaníliás cukor
- 2 db tojás
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 db lime reszelt héja
- 1 db narancs reszelt héja
- 280 g liszt
- 40 g étkezési keményítő
- 10 g sütőpor
- 1 csipet só
A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd mehetnek bele a tojások, és újabb keverés következik. Lereszeljük a citrusok héját, majd összekeverjük először a liszttel, a keményítővel, a sütőporral és a sóval, aztán ez az egész mehet a vajas részhez. Összekeverjük a tésztát, letakarjuk egy fóliával, és hűtőbe rakjuk 2 órára. A pihentetés után kisebb, diónyi méretű golyókat formázunk a tésztából, sütőpapíros tepsire rakjuk 3 ujjnyi távolságra egymástól (nem kell nagyon lenyomkodni, mert terülnek maguktól), majd 175 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütésen, 13-15 percig sütjük.
Ha tetszett a citrusos keksz receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!