Hirdetés

Csokis-narancsos hercegnő szelet

Hozzávalók

190 g vaj
160 g cukor
1 csomag vaníliás cukor
3 tojás
200 g liszt
1 csomag sütőpor (12 g)
½ narancs kifacsart leve (vagy 20 ml narancslikőr)
2 narancs reszelt héja

Az összeállításhoz:

180 g olvasztott étcsoki
2 tk narancslé vagy narancslikőr
Hirdetés

Csokis-narancsos hercegnő szelet

A hercegnő (pontos információink sajnos nincsenek, hogy pontisan melyik hercegnő) kedvenc kalácsának mintájára összedobtuk a mi kedvenc csokis sütinket. Felszeletelve nagyon menőn néz ki és brutálisan finom, ráadásul az örök klasszik narancs-csoki páros találkozik benne!
Hirdetés

Hozzávalók

190 g vaj
160 g cukor
1 csomag vaníliás cukor
3 tojás
200 g liszt
1 csomag sütőpor (12 g)
½ narancs kifacsart leve (vagy 20 ml narancslikőr)
2 narancs reszelt héja

Az összeállításhoz:

180 g olvasztott étcsoki
2 tk narancslé vagy narancslikőr

A tésztához a vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk egyenként a tojásokat, majd a többi hozzávalót. Püspökkenyérforma aljára egy csík sütőpapírt vágunk (így könnyebben kijön majd a formából), belesimítjuk a tésztát és 180 fokos sütőben, kb. 40 perc alatt, tűpróbáig sütjük.

Amikor kihűlt, hosszában 6 részre vágjuk, megkenjük mindegyik oldalát a narancsos olvasztott csokival, újra összerakjuk kalács formára a sütit, és beborítjuk a maradék olvasztott csokival. Hűtőbe rakjuk 30 percre, hogy megdermedjen a csoki, majd felszeletelve tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások