Hozzávalók
A tésztához
- 120 g datolya
- 200 ml hosszú kávé
- 150 ml tej
- 100 g vaj
- 120 g barna cukor
- 120 g cukor
- 2 db tojás
- 12 g sütőpor
- 350 g liszt
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 mk őrölt szegfűszeg
- 1 csipet só
- 1 marék dió
A krémhez
- 500 g mascarpone
- 70 g porcukor
- 10 g vaníliás cukor
- 1 ek instant kávé
A díszítéshez
- dió
- kávészemek
Hozzávalók
A tésztához
- 120 g datolya
- 200 ml hosszú kávé
- 150 ml tej
- 100 g vaj
- 120 g barna cukor
- 120 g cukor
- 2 db tojás
- 12 g sütőpor
- 350 g liszt
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 mk őrölt szegfűszeg
- 1 csipet só
- 1 marék dió
A krémhez
- 500 g mascarpone
- 70 g porcukor
- 10 g vaníliás cukor
- 1 ek instant kávé
A díszítéshez
- dió
- kávészemek
A diós sütihez először a tésztához a datolyákat kimagozzuk, majd a kávé és a tej keverékébe dobjuk. A vajat a kétféle cukorral kihabosítjuk, majd mehetnek bele a tojások, végül a datolyákról leöntött kávés tej. A sütőport, a lisztet, a fűszereket és a sót összekeverjük, és a tojásos részhez adjuk.
A diót durvára vágjuk, a datolyákkal együtt a tésztába keverjük, majd az egészet sütőpapírral bélelt kenyérsütő formába simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt megsütjük. Ha nagyon barnulna a teteje, a sütés második felében takarjuk le alufóliával. Ha megsült, kivesszük a sütőből, és a formában hagyjuk kihűlni.
Amikor kihűlt, kivesszük a formából. A krémhez a mascarponét a többi hozzávalóval kihabosítjuk, majd csillagcsöves nyomózsákba töltjük, a süti tetejére nyomjuk, és durvára vágott dióval, illetve kávészemekkel díszítjük.
- Előkészítési idő: 30 perc
- Sütési idő: kb. 50 perc
- Hűtés: min. 60 perc
- Összesen: min. 140 perc
Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!