Hozzávalók
A piskótához
- 60 g puha vaj
- 180 g cukor
- 3 db tojás
- 40 g méz
- 200 ml tej
- 200 g finomliszt
- 1 csipet só
- 1 csipet őrölt fahéj
- 1 csomag sütőpor (12 g-os kiszerelés)
A csokiszószhoz
- 200 g vaj
- 200 g cukor
- 150 ml tej
- 40 g holland kakaópor
- 40 ml fűszeres barna rum (vagy fele mennyiségű rumaroma)
A beleforgatáshoz
- kb. 120 g darált dió
Hozzávalók
A piskótához
- 60 g puha vaj
- 180 g cukor
- 3 db tojás
- 40 g méz
- 200 ml tej
- 200 g finomliszt
- 1 csipet só
- 1 csipet őrölt fahéj
- 1 csomag sütőpor (12 g-os kiszerelés)
A csokiszószhoz
- 200 g vaj
- 200 g cukor
- 150 ml tej
- 40 g holland kakaópor
- 40 ml fűszeres barna rum (vagy fele mennyiségű rumaroma)
A beleforgatáshoz
- kb. 120 g darált dió
A diós kocka elkészítéséhez először egy puha piskótára lesz szükségünk. A vajat és a cukrot kihabosítjuk egy keverőtálban, majd hozzáadjuk a tojásokat és a mézet, és ezzel is habosra keverjük.
A lisztet összekeverjük a sóval, a fahéjjal és a sütőporral, majd a tejjel együtt a tojásos keverékhez adjuk. Továbbra is robotgéppel összekeverjük, majd egy sütőpapírral borított tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük!
A kihűlt piskóta széleit egyenesre vágjuk, majd felkockázzuk.
A csokiszósz összetevőit egy gyorsforralóban, erős lángon összeolvasztjuk, majd egy perc alatt összeforraljuk.
A piskótakockákat az áztatóba dobjuk és néha átforgatva 30-50 másodpercig áztatjuk benne, majd a darált dióba dobjuk, amiben jól meghempergetjük.
- Elkészítési idő: 30 perc
- Sütési idő: 35 perc
- Hűtés: 15 perc
Ha tetszett a diós kocka receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!