Az aszalt sárgabarackot, ha tehetjük, egy éjszakára a rumba áztatjuk, majd apró kockákra vágjuk.
Egy tálban a csoki kivételével összekeverjük a hozzávalókat. Belekeverjük a kisebb darabokra vágott barackokat is, és kis golyókat formázunk belőle. Berakjuk a fagyasztóba kb. 20 percre.
Közben gőz fölött felolvasztjuk a csokit és a lehűlt golyókat belemártjuk. A tetejükre egy-egy darab kis diót nyomunk, és kész is ez a szupergyors vendégváró édesség.
Zserbógolyó (Fotó: Street Kitchen)
Elkészítési idő: 30 perc + hűtés
Egyszerű, megúszós sütikből sosem elég! Ha egyetértesz ezzel a kijelentéssel, akkor biztosak vagyunk benne, hogy tetszeni fognak a következő receptek:
Zserbót készíteni picit hosszadalmasabb meló, de ha gyors vendégvárót szeretnétek, akkor gyúrjatok a hozzávalókból kis golyókat, mert az íze abszolút hozni fogja a klasszik zserbóízt!
Hozzávalók
40 - 50 darabhoz
10 db
aszalt sárgabarack
100 ml
rum
5 ek
darált dió
250 g
darált keksz
4 ek
sárgabaracklekvár
3 ek
porcukor
2 csomag
vaníliás cukor
(12 g-os kiszerelés)
100 ml
tej
1 db
citrom reszelt héja
2 ek
holland kakaópor
200 g
étcsoki
A tetejére
30 g
dió
Az aszalt sárgabarackot, ha tehetjük, egy éjszakára a rumba áztatjuk, majd apró kockákra vágjuk.
Egy tálban a csoki kivételével összekeverjük a hozzávalókat. Belekeverjük a kisebb darabokra vágott barackokat is, és kis golyókat formázunk belőle. Berakjuk a fagyasztóba kb. 20 percre.
Közben gőz fölött felolvasztjuk a csokit és a lehűlt golyókat belemártjuk. A tetejükre egy-egy darab kis diót nyomunk, és kész is ez a szupergyors vendégváró édesség.
Zserbógolyó (Fotó: Street Kitchen)
Elkészítési idő: 30 perc + hűtés
Egyszerű, megúszós sütikből sosem elég! Ha egyetértesz ezzel a kijelentéssel, akkor biztosak vagyunk benne, hogy tetszeni fognak a következő receptek:
Ha tetszett az Extra diós zserbógolyó receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!