Hozzávalók
- 150 g szoba-hőmérsékletű vaj
- 130 g kristálycukor
- 3 db tojás
- 10 g vaníliás cukor
- 220 g finomliszt
- 12 g sütőpor
- 1 csipet só
- 110 ml tej
- 1 üveg magozott meggybefőtt (700 g-os kiszerelés)
- 1 ek porcukor
Meggyes kevert süti
Hozzávalók
- 150 g szoba-hőmérsékletű vaj
- 130 g kristálycukor
- 3 db tojás
- 10 g vaníliás cukor
- 220 g finomliszt
- 12 g sütőpor
- 1 csipet só
- 110 ml tej
- 1 üveg magozott meggybefőtt (700 g-os kiszerelés)
- 1 ek porcukor
A meggyes kevert süti elkészítéséhez a vajat habosra keverjük a cukorral, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tojásokat is. Mehet bele a vaníliás cukor, a liszttel elkevert sütőpor és só, majd a tej.
A meggyet lecsepegtetjük és a meggyszemeket is a sütibe keverjük. Egy kb. 20 x 28 cm-es tepsibe simítjuk a tésztát úgy, hogy a közepén enyhe mélyedést alakítunk ki, így nem fog a közepe jobban megnőni sütés közben, és egyenletesebb lesz a süti teteje. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 40 perc alatt készre sütjük. Miután kihűlt, felszeleteljük és porcukorral meghintve tálaljuk.
- Elkészítési idő: 10-15 perc
- Sütési idő: 40 perc
Ha tetszett a meggyes kevert süti receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!