Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Hozzávalók

20 dkg finomliszt
1 ek tejföl
1 nagy csipet só
2 ek hideg víz
10 dkg hideg vaj
50 dkg eper
2 ek barnacukor + a szóráshoz
½ db citrom leve
kis csokor bazsalikom tépkedve
1 ek keményítő
1 db tojás
mandula szeletek
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Epres-bazsalikomos galette

Igen nagy népszerűségnek örvend már évek óta, ez a francia pite. Tulajdonképpen az egyszerűségében rejlik a nagyszerűsége. Az eper szezon közeledtével, pedig mivel mással pakolhattuk volna tele, mint egy jó nagy adag eperrel és kedves barátjával, a bazsalikommal. Ez a páros nagyon jól működik együtt, amit már egy szuper pitében meg is mutattunk. 
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

20 dkg finomliszt
1 ek tejföl
1 nagy csipet só
2 ek hideg víz
10 dkg hideg vaj
50 dkg eper
2 ek barnacukor + a szóráshoz
½ db citrom leve
kis csokor bazsalikom tépkedve
1 ek keményítő
1 db tojás
mandula szeletek
Bevásárlólistához adom

Keverőtálba tesszük a lisztet, a tejfölt, a sót, a hideg vizet és a kockára vágott szintén hideg vajat. Morzsás állagúra dolgozzuk, majd gyors mozdulatokkal egynemű tésztává gyúrjuk. Fóliába csomagolva, 30 percig hűtőben pihentetjük. Az epret megtisztítjuk, felkockázzuk, hozzátépkedjük a bazsalikomleveleket, majd a citromlével és a barnacukorral ízesítjük. A tésztát kinyújtjuk, a középére halmozzuk az epres tölteléket, majd felhajtogatjuk rá a tészta széleit, a videóban látott módon. Felvert tojással megkenjük a tészta szélét, kevés barnacukorral, mandulaszeletekkel megszórjuk és 180 fokos sütőben, 20-25 perc alatt készre sütjük.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások