A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
Az eperraguhoz
- 300 g fagyasztott eper
- 2 ek porcukor
A felfújthoz
- 150 g rizs
- 200 ml tej
- 100 ml víz
- 1 tk vaníliaaroma
- 2 ek porcukor
- 2 db tojás
- 1 csipet só
A tetejére
- 1 ek mandulaforgács
A SMART rovat támogatója az
A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
Az eperraguhoz
- 300 g fagyasztott eper
- 2 ek porcukor
A felfújthoz
- 150 g rizs
- 200 ml tej
- 100 ml víz
- 1 tk vaníliaaroma
- 2 ek porcukor
- 2 db tojás
- 1 csipet só
A tetejére
- 1 ek mandulaforgács
Az epres rizsfelfújt első lépéseként az epret egy közepes lábosban felrakjuk főni a porcukorral. Közepes lángon főzzük, míg megpuhul, majd leturmixoljuk és hagyjuk kihűlni. A rizst megfőzzük a tejjel, a vízzel, a vaníliával és a cukor felével, és hagyjuk kihűlni. Ezzel a mennyiségű folyadékkal nem fog teljesen megpuhulni, de ez nem baj, mert az air fryerben sül majd készre.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval habbá verjük, a sárgáját a maradék cukorral kihabosítjuk. A sárgáját először belekeverjük a kihűlt rizsbe, majd egy spatulával beleforgatjuk a fehérjehabot, illetve az eperragu felét. Enyhén kiolajozott, kb. 10 x 15 cm-es tepsibe (olyanba, ami belefér az air fryerbe) öntjük a masszát, és 180 fokra előmelegített air fryerben 7 percig sütjük. Ezután levesszük a hőmérsékletet 150 fokra, és további 12 percig sütjük. A maradék raguval, valamint mandulával megszórva tálaljuk.
- Elkészítési idő: 40 perc
- Hűtési idő: 30 perc
- Sütési idő: 20 perc
Ha tetszett az epres rizsfelfújt receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Az epres rizsfelfújton kívül még számos kaját lehet air fryerben készíteni, próbáld ki ezeket is!
Egészben sült burgonya air fryerben, zöldfűszeres vajjal