Hozzávalók
- 280 g vaj
- 300 g cukor
- 1 csomag bourbon vaníliás cukor
- 2 db tojás
- 160 g fehér csoki
- 1 ág rozmaring
- 280 g liszt
- 40 g étkezési keményítő
- 10 g sütőpor
- 1 csipet só
Fehér csokis-rozmaringos keksz
Hozzávalók
- 280 g vaj
- 300 g cukor
- 1 csomag bourbon vaníliás cukor
- 2 db tojás
- 160 g fehér csoki
- 1 ág rozmaring
- 280 g liszt
- 40 g étkezési keményítő
- 10 g sütőpor
- 1 csipet só
A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd mehetnek bele a tojások, és újabb keverés következik. A csokit kisebb kockákra, a rozmaringleveleket apróra vágjuk, majd összekeverjük először a liszttel, a keményítővel, a sütőporral és a sóval, aztán ez az egész mehet a vajas részhez. Összekeverjük a tésztát, letakarjuk egy fóliával, és hűtőbe rakjuk 2 órára. A pihentetés után kisebb, diónyi méretű golyókat formázunk a tésztából, kissé ellapítjuk, majd 170 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütésen, 15-18 percig sütjük.
Ha tetszett a fehér csokis-rozmaringos keksz receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!