Hirdetés

Fűszeres, habcsókos csokis keksz - a tökéletes karácsonyi süti

Hozzávalók

Hozzávalók
35 - 40
darabhoz

A kekszhez

230 g szobahőmérsékletű vaj
350 g cukor
2 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
260 g liszt
1 csomag (12 g) sütőpor
100 g holland kakaópor
1 csipet só
1 mk őrölt gyömbér
1 mk fahéj

A habcsókhoz

3 db tojásfehérje
200 g cukor
Hirdetés

Fűszeres, habcsókos csokis keksz - a tökéletes karácsonyi süti

Kekszet készíteni menőség. Habcsókot még menőbb. Ha pedig habcsókos kekszet készítetek, azt már nem is lehet überelni :D Az igazat megvallva, a gyömbértől, és a rengeteg kakaótól nagyon finom lesz a keksz már önmagában is, a habcsók már csak korona lesz a sütik tetején.
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
35 - 40
darabhoz

A kekszhez

230 g szobahőmérsékletű vaj
350 g cukor
2 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
260 g liszt
1 csomag (12 g) sütőpor
100 g holland kakaópor
1 csipet só
1 mk őrölt gyömbér
1 mk fahéj

A habcsókhoz

3 db tojásfehérje
200 g cukor

A kekszhez a vajat habosra keverjük a cukorral, vaníliás cukorral, majd beledobjuk a tojásokat is. A száraz anyagokat összekeverjük, majd hozzászórjuk a tojásos, vajas részhez és összekeverjük az alapot. Kisebb diónyi golyókat formázunk a masszából és sütőpapíros tepsire rakva, 180 fokos sütőben kb, 12 percig sütjük.

Közben a tojásfehérjét elkezdjük felverni, majd amikor már masszívabb, fehér habot kapunk, beleszórjuk a cukrot és kemény habbá verjük. Csillagcsöves nyomózsákba rakjuk és a sütőből kivett forró kekszek tetejére nyomunk egy-egy habrózsát. Visszatoljuk a sütőbe a kekszeket és még 5-6 percig sütjük, végül ha szeretnénk, szakácsfáklyával még kissé karamellizálhatjuk a habcsókok felületét.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások