Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Gesztenyés marcipános meggyes rétes

Hozzávalók

1
rúd réteshez
+

A réteshez

1 csomag réteslap (6-8 lap)
60 g olvasztott vaj
500 g cukrozott gesztenyemassza
150 ml tejszín
80 g natúr marcipán
1 marék meggybefőtt

A lekenéshez

1 db tojás

A díszítéshez

1 marék szeletelt mandula
porcukor
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Gesztenyés marcipános meggyes rétes

Bár a klasszikus rétesek megunhatatlanok, de azokon kívül is van még nagyon sok opció, amit érdemes elkészíteni. Az egyik ilyen például a gesztenyés verzió. Hogyha egy óra múlva vendégeket vártok, vagy csak este rátok tör az édesség utáni vágy és van otthon gesztenyemassza és réteslap, bő 30 percen belül már ehetitek is ezt a szuperegyszerű, finom rétest.
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

1
rúd réteshez
+

A réteshez

1 csomag réteslap (6-8 lap)
60 g olvasztott vaj
500 g cukrozott gesztenyemassza
150 ml tejszín
80 g natúr marcipán
1 marék meggybefőtt

A lekenéshez

1 db tojás

A díszítéshez

1 marék szeletelt mandula
porcukor
Bevásárlólistához adom

A réteslapokat egymásra fektetjük úgy, hogy mindegyik lapot megkenünk olvasztott vajjal. A gesztenyemasszát áttörjük, majd összekeverjük a habbá vert tejszínnel. A töltelékbe csipkedjük a marcipánt, beledobáljuk a lecsepegtetett meggyet, átkeverjük és az egymásra helyezett réteslapokra pakoljuk, a szélesebb oldala mentén.

Feltekerjük a rétest, lekenjük a villával felvert tojással és megszórjuk a mandulával. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára és ropogósra sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások