Hirdetés

Grapefruitos málnás kuglóf, ami levesz a lábadról!

Hozzávalók

225 g vaj
300 g cukor
120 ml frissen facsart grapefruitlé
4 tojás
150 ml tej
350 g liszt
1 csomag sütőpor (12 g)
1 csipet só
1 marék málna (kb. 12 szem)

A tetejére:

30 ml grapefruitlé
porcukor (kb. 5-6 ek)
Hirdetés

Grapefruitos málnás kuglóf, ami levesz a lábadról!

Végre egy kuglófrecept, ami teljesen más, mint a többi!
Hirdetés

Hozzávalók

225 g vaj
300 g cukor
120 ml frissen facsart grapefruitlé
4 tojás
150 ml tej
350 g liszt
1 csomag sütőpor (12 g)
1 csipet só
1 marék málna (kb. 12 szem)

A tetejére:

30 ml grapefruitlé
porcukor (kb. 5-6 ek)

Jó, a legutóbbi mogyoróvajas változat is elég extra volt, de ezzzz egyszerűen fantasztikus! Aki nem rajong a klasszik sima vagy kakaós-mazsolás kuglófért, annak pedig főleg. Duplán grapefruitos, de mégsem keserű, egy kis extra málnával pedig a fellegekbe repít. Kipróbálni ér, de inkább kötelező! 😛

A tésztához a vajat habosra keverjük a cukorral, mehetnek bele egyesével a tojások, majd hozzákeverjük (a málna kivételével) a többi hozzávalót. Normál méretű kuglófformába rakjuk (ha nem szilikonos forma, akkor vajazzuk és lisztezzük ki) a tészta felét, belenyomkodjuk a málnaszemeket, beborítjuk a maradék tésztával és 180 fokos sütőben kb. 45-50 perc alatt, tűpróbáig sütjük.

Ha nagyon barnula a teteje, letakarjuk a sütés vége felé egy darab alufóliával. Mikor kihűlt a kuglóf, egy tálra borítjuk. A grapefruitlében elkeverünk annyi porcukrot, hogy sűrűbb cukormázat kapjunk és meglocsoljuk vele a kuglóf tetejét.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások