Hozzávalók
- 225 g vaj
- 300 g cukor
- 120 ml frissen facsart grapefruitlé
- 4 db tojás
- 150 ml tej
- 350 g liszt
- 1 csomag sütőpor (12 g)
- 1 csipet só
- 1 marék málna (kb. 12 szem)
A tetejére:
- 30 ml grapefruitlé
- 5 - 6 ek porcukor
Grapefruitos málnás kuglóf, ami levesz a lábadról!
Hozzávalók
- 225 g vaj
- 300 g cukor
- 120 ml frissen facsart grapefruitlé
- 4 db tojás
- 150 ml tej
- 350 g liszt
- 1 csomag sütőpor (12 g)
- 1 csipet só
- 1 marék málna (kb. 12 szem)
A tetejére:
- 30 ml grapefruitlé
- 5 - 6 ek porcukor
Jó, a legutóbbi mogyoróvajas változat is elég extra volt, de ezzzz egyszerűen fantasztikus! Aki nem rajong a klasszik sima vagy kakaós-mazsolás kuglófért, annak pedig főleg. Duplán grapefruitos, de mégsem keserű, egy kis extra málnával pedig a fellegekbe repít. Kipróbálni ér, de inkább kötelező! 😛
A tésztához a vajat habosra keverjük a cukorral, mehetnek bele egyesével a tojások, majd hozzákeverjük (a málna kivételével) a többi hozzávalót. Normál méretű kuglófformába rakjuk (ha nem szilikonos forma, akkor vajazzuk és lisztezzük ki) a tészta felét, belenyomkodjuk a málnaszemeket, beborítjuk a maradék tésztával és 180 fokos sütőben kb. 45-50 perc alatt, tűpróbáig sütjük.
Ha nagyon barnula a teteje, letakarjuk a sütés vége felé egy darab alufóliával. Mikor kihűlt a kuglóf, egy tálra borítjuk. A grapefruitlében elkeverünk annyi porcukrot, hogy sűrűbb cukormázat kapjunk és meglocsoljuk vele a kuglóf tetejét.