A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 400 ml tej
- 2 ek kristálycukor
- 1 csipet só
- 1 db vaníliarúd
- 50 g búzadara
- 2 db tojás
A gyümölcsraguhoz
- 80 g fagyasztott vegyes bogyós gyümölcs
- 2 ek kristálycukor
- 1 mk őrölt fahéj
- ½ db citrom
- 1 tk keményítő
- 1 ek víz
A tetejére
- 4 tk barna cukor
A SMART rovat támogatója az
A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 400 ml tej
- 2 ek kristálycukor
- 1 csipet só
- 1 db vaníliarúd
- 50 g búzadara
- 2 db tojás
A gyümölcsraguhoz
- 80 g fagyasztott vegyes bogyós gyümölcs
- 2 ek kristálycukor
- 1 mk őrölt fahéj
- ½ db citrom
- 1 tk keményítő
- 1 ek víz
A tetejére
- 4 tk barna cukor
Így készül a grízes créme brulée gyümölcsraguval.
Először egy lábasban elkezdjük felforralni a tejet a cukorral, a sóval és a vaníliarúd kikapart magjával. Folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a grízt és sűrűre főzzük. Ha besűrűsödött, lekapcsoljuk a lángot és kb. 80 fokosra hűtjük az alapunkat. A tojásokat szétválasztjuk, és az alaphoz keverjük a sárgájákat, majd a habbá felvert fehérjét is.
Formákba töltjük a masszát, és hűtőbe rakjuk, amíg teljesen kihűl és megszilárdul.
A raguhoz a fagyasztott gyümölcsöt összeforraljuk a cukorral, a fahéjjal, a citrom reszelt héjával és kifacsart levével, és besűrítjük a vízben elkevert keményítővel.
A kihűlt brulée-k tetejére barna cukrot szórunk, és egy szakácsfáklya segítségével rákaramellizáljuk. Kanalazunk rá egy adag gyümölcsragut, és kész is vagyunk.
- Elkészítési idő: 30 perc
- Hűtés: kb. 2 óra
Ha tetszett a grízes créme brulée receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!