Hirdetés

Gyerekkori ízek: túrókrémmel töltött, sült kiflik

Hozzávalók

4
személyre
4 db kifli
500 g túró
3 db tojássárgája
1 csomag vaníliás cukor
3 ek porcukor
olaj a sütéshez
Hirdetés

Gyerekkori ízek: túrókrémmel töltött, sült kiflik

A sztorija ennek az édességnek az, hogy kb. 8 évesen párszor készített nekem ilyet anyukám, majd mikor pár napja rákérdeztem nála, hogyan is készül, széttárt karral lepődött meg, hogy fogalma sincs. Úgyhogy több mint két évtized után megpróbáltam magam elkészíteni, és nagyon nagyon finom lett. Ropog a kifli, szaftos a töltelék és gyakorlatilag olyan mint egy ropogós, puha rétes!!!
Hirdetés

Hozzávalók

4
személyre
4 db kifli
500 g túró
3 db tojássárgája
1 csomag vaníliás cukor
3 ek porcukor
olaj a sütéshez

A kifliket kettévágjuk és megpróbáljuk a lehető legtöbbet kiszedni a belsejéből. A kiflik belső, kitépkedett részét egy tálba rakjuk, hozzákeverjük a villával kissé áttört túrót, a porcukrot, vaníliás cukrot és a tojássárgájákat. A tölteléket visszatöltjük a kiflikbe és bő, forró olajba dobjuk 1-2 percre. Papírtörlőre szedjük őket és megszórjuk porcukorral.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások