Hozzávalók
- 1 db alma
- 100 ml tej
- 80 g olvasztott vaj
- 3 db tojás
- 1 ek porcukor
- 190 g finomliszt
- 1 tk sütőpor
- 1 csipet só
- bő olaj a sütéshez
A tálaláshoz
- 1 ek porcukor
Kanalas almás fánk
Hozzávalók
- 1 db alma
- 100 ml tej
- 80 g olvasztott vaj
- 3 db tojás
- 1 ek porcukor
- 190 g finomliszt
- 1 tk sütőpor
- 1 csipet só
- bő olaj a sütéshez
A tálaláshoz
- 1 ek porcukor
A kanalas fánk elkészítéséhez az almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, belekeverjük a tejet, az olvasztott vajat, a tojásokat és a porcukrot. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a sóval, majd az egészet a tojásos masszába keverjük.
Bő, kb. 160 fokos olajba evőkanálnyi mennyiségeket szaggatunk a tésztából, és 2-3 adagban kisütjük a fánkokat. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Elkészítési idő: 35-40 perc
Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!