Hirdetés
Green Kitchen

Megúszós túrós süti

Hozzávalók

6
főre
+
4 db tojás
120 g xilit
1 tk vaníliakivonat
1 csipet só
500 g túró
2 ek kókuszreszelék
2 ek natúr görög joghurt
1 tk sütőpor
½ db citrom héja

A sárgabarackraguhoz

500 g fagyasztott sárgabarack
3 ek xilit
½ db citrom leve
2 csipet fahéj
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Megúszós túrós süti

Fehérjében gazdag, cukor- és lisztmentes túrós süti! Nem csak gyúrósoknak! A gyümölcsragut készíthetitek bármilyen fagyasztott gyümölcsből, ugyanezekkel az arányokkal, vagy frissből is akár.
Kipróbáltam, jóóó lett!
13
Hirdetés

Hozzávalók

6
főre
+
4 db tojás
120 g xilit
1 tk vaníliakivonat
1 csipet só
500 g túró
2 ek kókuszreszelék
2 ek natúr görög joghurt
1 tk sütőpor
½ db citrom héja

A sárgabarackraguhoz

500 g fagyasztott sárgabarack
3 ek xilit
½ db citrom leve
2 csipet fahéj
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A tojásokat kettéválasztjuk: a sárgáját kihabosítjuk a xilittel és a vaníliával, a fehérjét pedig 1 nagy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgájába keverjük a túrót és a maradék hozzávalókat, majd mehet bele a felvert hab is. Egy közepes, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 percet sütjük, majd 200 fokon addig, amíg meg nem pirul a teteje (kb. még 20 perc). Ha nagyon sülne a teteje, takarjuk le. 

A raguhoz az elfelezett barackot fagyottan belerakjuk egy gyorsforralóba a többi hozzávalóval együtt, és szép lassan ragut főzünk belőle. Ha akarjuk, fedjük le, plusz víz nem is kell hozzá, hiszen fagyasztott. A túrós pitét ezzel a raguval tálaljuk. 

Ha tetszett a gyúrós túrós receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások