Hozzávalók
- 4 db tojás
- 120 g xilit
- 1 tk vaníliakivonat
- 1 csipet só
- 500 g túró
- 2 ek kókuszreszelék
- 2 ek natúr görög joghurt
- 1 tk sütőpor
- ½ db citrom héja
A sárgabarackraguhoz
- 500 g fagyasztott sárgabarack
- 3 ek xilit
- ½ db citrom leve
- 2 csipet fahéj
Hozzávalók
- 4 db tojás
- 120 g xilit
- 1 tk vaníliakivonat
- 1 csipet só
- 500 g túró
- 2 ek kókuszreszelék
- 2 ek natúr görög joghurt
- 1 tk sütőpor
- ½ db citrom héja
A sárgabarackraguhoz
- 500 g fagyasztott sárgabarack
- 3 ek xilit
- ½ db citrom leve
- 2 csipet fahéj
A tojásokat kettéválasztjuk: a sárgáját kihabosítjuk a xilittel és a vaníliával, a tojásfehérjét pedig 1 nagy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgájába keverjük a túrót és a maradék hozzávalókat, majd mehet bele a felvert hab is. Egy közepes, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 percet sütjük, majd 200 fokon addig, amíg meg nem pirul a teteje (kb. még 20 perc). Ha nagyon sülne a teteje, takarjuk le.
A raguhoz az elfelezett barackot fagyottan belerakjuk egy gyorsforralóba a többi hozzávalóval együtt, és szép lassan ragut főzünk belőle. Ha akarjuk, fedjük le, plusz víz nem is kell hozzá, hiszen fagyasztott. A túrós pitét ezzel a raguval tálaljuk.
Ha tetszett a gyúrós túrós receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!