Hirdetés

Házi banánpuding rumos csokiszósszal nyakon öntve

Hozzávalók

4
db. 2,5 dl-es pohárhoz:
600 ml tej
90 g cukor
1 vaníliarúd
20 g kukoricakeményítő
6 tojássárgája
3 banán

A csokiöntethez:

150 ml tejszín
100 g étcsoki
1 ek rum (elhagyható)

A tejszínhabhoz:

150 ml hideg tejszín
2 ek porcukor

A rétegezéshez:

100 g pekándió durvára vágva
1 banán szeletelve
Hirdetés

Házi banánpuding rumos csokiszósszal nyakon öntve

Nincs is jobb dolog nyáron, mint a nagy melegben nekiesni egy brutál finom, hideg édességnek, ami ráadásul még gyümölcsös is. Jó, tény, hogy ebben a cuccban talán gyümöcslből van a legkevesebb, de ha szeretitek a hideg pohárkrémeket, akkor ezt a receptet is imádni fogjátok!
Hirdetés

Hozzávalók

4
db. 2,5 dl-es pohárhoz:
600 ml tej
90 g cukor
1 vaníliarúd
20 g kukoricakeményítő
6 tojássárgája
3 banán

A csokiöntethez:

150 ml tejszín
100 g étcsoki
1 ek rum (elhagyható)

A tejszínhabhoz:

150 ml hideg tejszín
2 ek porcukor

A rétegezéshez:

100 g pekándió durvára vágva
1 banán szeletelve

A pudinghoz egy kevés tejjel elkeverjük a keményítőt, majd hozzákeverjük a banán kivételével az összes többi hozzávalót. A banánt lepürésítjük botmixerrel. A tejes tojásos keveréket folyamatos keverés mellett közepes lángon besűrítjük, mintha pudingot főznénk. Amikor langyosra hűlt az alap, hozzákeverjük a banánpürét.

A csokiöntethez a tejszínt felmelegítjük, ráöntjük a csokira, amikor felolvadt homogénre keverjük és hozzáadjuk a  rumot. A pekándiót 180 fokos sütőben (vagy serpenyőben) megpirítjuk és apróra vágjuk. Egymásra rétegezzük poharakba a pudingot, a banánszeleteket, a csokiöntetet és a pirított pekándiót. A tejszínt kemény habbá verjük, a vége felé belekeverjük a porcukrot és a tejszínhabot a pudingokra halmozzuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások