Hirdetés

Isteni mákos-meggyes süti

Hirdetés

Isteni mákos-meggyes süti

A mák és a meggy verhetetlen páros, főleg, hogyha sütikről van szó. Aki szereti a mákot, az biztos jól ismeri a hagyományos mákos piskóta receptet, ami meggy nélkül ugyebár korántsem annyira tökéletes! Na, de most hoztunk egy szuper receptet hozzá, ami ráadásul még laktózmentes is!
Hirdetés

Hozzávalók egy 25×18 cm-es tepsihez

  • 4 tojás
  • 130 g kristálycukor
  • 135 ml mandulatej
  • 150 g liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 110 g mák
  • 1 csipet só
  • 1 citrom facsart leve és reszelt héja
  • 2 marék meggybefőtt
Fotó: Szilágyi Nóri

A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáreszeljük a citromhéjat és beleöntjük a mandulatejet és citromlevet. A tojásfehérjéket habosra verjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral, mákkal és egy csipet sóval. A tojásos és lisztes részt összekeverjük, közben hozzáadagoljuk óvatosan kevergetve a tojásfehérjehabot és belesimítjuk a tepsibe. A meggybefőttet lecsepegtetjük, beledobáljuk a tésztába és 180 fokos sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük.

Fotó: Szilágyi Nóri
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?