Hirdetés

Isteni mákos-meggyes süti

Hozzávalók

1
25x18 cm-es tepsihez
+
4 db tojás
130 g kristálycukor
135 ml mandulatej
150 g liszt
1 csomag sütőpor
110 g mák
1 csipet só
1 db citrom facsart leve és reszelt héja
2 marék meggybefőtt
Hirdetés

Isteni mákos-meggyes süti

A mák és a meggy verhetetlen páros, főleg, hogyha sütikről van szó. Aki szereti a mákot, az biztos jól ismeri a hagyományos mákos piskóta receptet, ami meggy nélkül ugyebár korántsem annyira tökéletes! Na, de most hoztunk egy szuper receptet hozzá, ami ráadásul még laktózmentes is!
Hirdetés

Hozzávalók

1
25x18 cm-es tepsihez
+
4 db tojás
130 g kristálycukor
135 ml mandulatej
150 g liszt
1 csomag sütőpor
110 g mák
1 csipet só
1 db citrom facsart leve és reszelt héja
2 marék meggybefőtt

Fotó: Szilágyi NóriA tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáreszeljük a citromhéjat és beleöntjük a mandulatejet és citromlevet. A tojásfehérjéket habosra verjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral, mákkal és egy csipet sóval. A tojásos és lisztes részt összekeverjük, közben hozzáadagoljuk óvatosan kevergetve a tojásfehérjehabot és belesimítjuk a tepsibe. A meggybefőttet lecsepegtetjük, beledobáljuk a tésztába és 180 fokos sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük.

Fotó: Szilágyi Nóri
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások