Hirdetés

Isteni mákos-meggyes süti

Hozzávalók

1
25x18 cm-es tepsihez
+
4 db tojás
130 g kristálycukor
135 ml mandulatej
150 g liszt
1 csomag sütőpor
110 g mák
1 csipet só
1 db citrom facsart leve és reszelt héja
2 marék meggybefőtt
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Isteni mákos-meggyes süti

A mák és a meggy verhetetlen páros, főleg, hogyha sütikről van szó. Aki szereti a mákot, az biztos jól ismeri a hagyományos mákos piskóta receptet, ami meggy nélkül ugyebár korántsem annyira tökéletes! Na, de most hoztunk egy szuper receptet hozzá, ami ráadásul még laktózmentes is!
Kipróbáltam, jóóó lett!
23
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

1
25x18 cm-es tepsihez
+
4 db tojás
130 g kristálycukor
135 ml mandulatej
150 g liszt
1 csomag sütőpor
110 g mák
1 csipet só
1 db citrom facsart leve és reszelt héja
2 marék meggybefőtt
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Fotó: Szilágyi NóriA tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáreszeljük a citromhéjat és beleöntjük a mandulatejet és citromlevet. A tojásfehérjéket habosra verjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral, mákkal és egy csipet sóval. A tojásos és lisztes részt összekeverjük, közben hozzáadagoljuk óvatosan kevergetve a tojásfehérjehabot és belesimítjuk a tepsibe. A meggybefőttet lecsepegtetjük, beledobáljuk a tésztába és 180 fokos sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük.

Fotó: Szilágyi Nóri
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások