Hozzávalók
A tésztához
- 5 db tojás
- 100 g cukor
- 10 g vaníliás cukor
- 40 ml olaj
- 120 g liszt
- 1 mk sütőpor
- 1 csipet só
A krémhez
- 1 ek étkezési keményítő
- 70 g cukor
- 10 g vaníliás cukor
- 3 db tojássárgája
- 250 ml tej
A díszítéshez és a tetejére
- 500 g friss málna
- 300 ml piros színű gyümölcslé (pl. gránátalma, erdei gyümölcs)
- 14 g zselatin
Hozzávalók
A tésztához
- 5 db tojás
- 100 g cukor
- 10 g vaníliás cukor
- 40 ml olaj
- 120 g liszt
- 1 mk sütőpor
- 1 csipet só
A krémhez
- 1 ek étkezési keményítő
- 70 g cukor
- 10 g vaníliás cukor
- 3 db tojássárgája
- 250 ml tej
A díszítéshez és a tetejére
- 500 g friss málna
- 300 ml piros színű gyümölcslé (pl. gránátalma, erdei gyümölcs)
- 14 g zselatin
A tésztához a tojásfehérjéket habbá verjük úgy, hogy elkezdjük habosítani, és amikor már fehérebb, stabilabb a habja, fokozatosan hozzászórjuk a kétféle cukrot. Egyenként belekeverjük a tojássárgájákat és az olajat, majd jöhet a sütőporral és sóval elkevert liszt is. Átforgatjuk egy spatulával a tésztát, óvatosan, hogy ne törjük össze a habot, majd egy kivajazott, enyhén kilisztezett gyümölcstortaformába simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük (kb. 25 perc).
A krémhez közben csomómentesre keverjük a hozzávalókat, és közepes lángon, kevergetve, puding sűrűségűre főzzük. Mikor kihűlt a piskóta, kivesszük a formából, és megkenjük a langyosra hűlt krémmel. Beleültetjük a málnaszemeket, és hűtőbe rakjuk 1 órára.
A zseléhez a gyümölcslevet és a zselatint összekeverjük, és forráspontig melegítjük, majd hagyjuk legalább langyosra hűlni. Ekkor óvatosan ráöntjük a süti tetejére, és visszarakjuk dermedésig a hűtőbe.
Ha tetszett a klasszik gyümölcstorta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!