Hirdetés
Bespájzolva

Klasszik gyümölcstorta

Hozzávalók

1
23 cm-es tortaformához
+

A tésztához

5 db tojás
100 g cukor
10 g vaníliás cukor
40 ml olaj
120 g liszt
1 mk sütőpor
1 csipet só

A krémhez

1 ek étkezési keményítő
70 g cukor
10 g vaníliás cukor
3 db tojássárgája
250 ml tej

A díszítéshez és a tetejére

500 g friss málna
300 ml piros színű gyümölcslé (pl. gránátalma, erdei gyümölcs)
14 g zselatin
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Klasszik gyümölcstorta

A klasszikus gyümölcstorta az, ami szinte mindenki gyerekkorát végigkísérte. Nagymamák és anyukák sütögették, pudingporos krémmel és piros tortazselével. Ez a recept házi pudingos krémből és bogyósgyümölcslé-zseléből készült, amikkel egyáltalán nincs több macera, mint az előbb említett verziókkal, csak sokkal finomabb.
Kipróbáltam, jóóó lett!
11
Hirdetés

Hozzávalók

1
23 cm-es tortaformához
+

A tésztához

5 db tojás
100 g cukor
10 g vaníliás cukor
40 ml olaj
120 g liszt
1 mk sütőpor
1 csipet só

A krémhez

1 ek étkezési keményítő
70 g cukor
10 g vaníliás cukor
3 db tojássárgája
250 ml tej

A díszítéshez és a tetejére

500 g friss málna
300 ml piros színű gyümölcslé (pl. gránátalma, erdei gyümölcs)
14 g zselatin
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A tésztához a tojásfehérjéket habbá verjük úgy, hogy elkezdjük habosítani, és amikor már fehérebb, stabilabb a habja, fokozatosan hozzászórjuk a kétféle cukrot. Egyenként belekeverjük a tojássárgájákat és az olajat, majd jöhet a sütőporral és sóval elkevert liszt is. Átforgatjuk egy spatulával a tésztát, óvatosan, hogy ne törjük össze a habot, majd egy kivajazott, enyhén kilisztezett gyümölcstortaformába simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük (kb. 25 perc). 

A krémhez közben csomómentesre keverjük a hozzávalókat, és közepes lángon, kevergetve, puding sűrűségűre főzzük. Mikor kihűlt a piskóta, kivesszük a formából, és megkenjük a langyosra hűlt krémmel. Beleültetjük a málnaszemeket, és hűtőbe rakjuk 1 órára. 

A zseléhez a gyümölcslevet és a zselatint összekeverjük, és forráspontig melegítjük, majd hagyjuk legalább langyosra hűlni. Ekkor óvatosan ráöntjük a süti tetejére, és visszarakjuk dermedésig a hűtőbe. 

Ha tetszett a klasszik gyümölcstorta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások