Hirdetés
Instant

Klasszikus túrós palacsinta

Hozzávalók

30
palacsintához
+

A palacsintatésztához

½ kg liszt
2 ek porcukor
4 db tojás
1 csipet só
2 mk sütőpor
1 l tej részletekben adagolva

A túrókrémhez

1 kg félzsíros túró
8 db tojássárgája
20 dkg tejföl
1 db vaníliarúd kikapart magjai
120 g porcukor
1 db citrom reszelt héja
1 tk citromlé
aranymazsola (elhagyható)
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Klasszikus túrós palacsinta

Ugye mindenki emlékszik, amikor a bableves után jött a jó kis túrós palacsinta. Mi nagyon szeretjük, így Zé megmutatja a frankó receptet! Akik nem szívbajosak egy kis mazsolát is tegyenek bele ;) Nosztalgiázzatok kicsit és próbáljátok ki!
Kipróbáltam, jóóó lett!
19
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

30
palacsintához
+

A palacsintatésztához

½ kg liszt
2 ek porcukor
4 db tojás
1 csipet só
2 mk sütőpor
1 l tej részletekben adagolva

A túrókrémhez

1 kg félzsíros túró
8 db tojássárgája
20 dkg tejföl
1 db vaníliarúd kikapart magjai
120 g porcukor
1 db citrom reszelt héja
1 tk citromlé
aranymazsola (elhagyható)
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A hozzávalókat beletesszük egy tálba és elkeverjük. A tejet mindenképpen részletekben adagoljátok: egy kis tej, egy kis keverés – ha nem így csináljátok, akkor csomós lesz, és a fejetekre kenhetitek az egészet. Ha szabályosan jártok el, akkor kellemes, homogén állagú löttyöt kaptok végeredményül. Ezt egy vékonyan beolajozott (profiknak javasoljuk a videóban is látható szilikonecset beszerzését!), közepesen felhevített serpenyőbe öntjük, majd még azzal a mozdulattal igyekszünk a tésztát egyenletesen eloszlatni a minél szebb végeredmény érdekében. 1-2 perc alatt megsütjük a palit.

palacsinta_3.jpg

A túrót, a tojássárgáját, a porcukrot, a tejfölt és a vanília rúd kikapart magjait és a mazsolát összekeverjük. Majd belereszeljük a citrom héját és belefacsarjuk a levét. A kisütött palacsintákat jó alaposan megtöltjük túrókrémmel.

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások