Hozzávalók
A palacsintatésztához
- ½ kg liszt
- 2 ek porcukor
- 4 db tojás
- 1 csipet só
- 2 mk sütőpor
- 1 l tej részletekben adagolva
A túrókrémhez
- 1 kg félzsíros túró
- 8 db tojássárgája
- 20 dkg tejföl
- 1 db vaníliarúd kikapart magjai
- 120 g porcukor
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 tk citromlé
- aranymazsola (elhagyható)
Hozzávalók
A palacsintatésztához
- ½ kg liszt
- 2 ek porcukor
- 4 db tojás
- 1 csipet só
- 2 mk sütőpor
- 1 l tej részletekben adagolva
A túrókrémhez
- 1 kg félzsíros túró
- 8 db tojássárgája
- 20 dkg tejföl
- 1 db vaníliarúd kikapart magjai
- 120 g porcukor
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 tk citromlé
- aranymazsola (elhagyható)
A hozzávalókat beletesszük egy tálba és elkeverjük. A tejet mindenképpen részletekben adagoljátok: egy kis tej, egy kis keverés – ha nem így csináljátok, akkor csomós lesz, és a fejetekre kenhetitek az egészet. Ha szabályosan jártok el, akkor kellemes, homogén állagú löttyöt kaptok végeredményül. Ezt egy vékonyan beolajozott (profiknak javasoljuk a videóban is látható szilikonecset beszerzését!), közepesen felhevített serpenyőbe öntjük, majd még azzal a mozdulattal igyekszünk a tésztát egyenletesen eloszlatni a minél szebb végeredmény érdekében. 1-2 perc alatt megsütjük a palit.
A túrót, a tojássárgáját, a porcukrot, a tejfölt és a vanília rúd kikapart magjait és a mazsolát összekeverjük. Majd belereszeljük a citrom héját és belefacsarjuk a levét. A kisütött palacsintákat jó alaposan megtöltjük túrókrémmel.