Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Kölesfelfújt, az új rizskoch

Hozzávalók

1
35x18 cm-es tepsihez
+

A kölesfelfújthoz

250 g köles
200 ml víz
700 ml tej
80 g vaj
110 g porcukor
1 csomag vaníliás cukor
4 db tojás

A csokiöntethez

100 g étcsoki
160 ml tejszín
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Kölesfelfújt, az új rizskoch

A rizsfelfújtat vagy rizskochot mindenki ismeri, de ezt a szuper édességet simán elkészíthetjük kölesből is. Hogy mennyivel egészségesebb vagy jobb, mint rizzsel, azt a dietetikusokra bízom, mi nagyon szerettük így is, és a gyerekkorunkat juttatta eszünkbe. ;)
Kipróbáltam, jóóó lett!
6
Hirdetés

Hozzávalók

1
35x18 cm-es tepsihez
+

A kölesfelfújthoz

250 g köles
200 ml víz
700 ml tej
80 g vaj
110 g porcukor
1 csomag vaníliás cukor
4 db tojás

A csokiöntethez

100 g étcsoki
160 ml tejszín
Bevásárlólistához adom

A kölest egy nagyobb edénybe szórjuk, ráöntjük a vizet, majd amikor magába szívta, mehet bele a tej fele, ha azt is magába szívta beleöntjük a maradék tejet és addig főzzük amíg a köles megpuhul. Belekeverjük a porcukrot, vaníliás cukrot, vajat és megvárjuk amíg legalább langyosra hűl, ekkor belekeverjük a tojássárgájákat.

A fehérjéket kemény habbá verjük, beleforgatjuk a kölesbe és az egészet egy kivajazott, kb. 35×18 cm-es tepsibe öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 percig sütjük.

A csokiöntethez a tejszínt felmelegítjük, leöntjük vele a darabokra tört étcsokit, megvárjuk amíg felolvad, elkeverjük és ezzel öntjük le a kockákra vágott kölesfelfújtat.

Ha tetszett a köles receptje, Csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások