Hozzávalók
A pudingos részhez
- 800 ml tej
- 80 g vaníliás pudingpor (2 tasak)
- 50 g cukor
A tésztához
- 5 db tojás
- 180 g cukor
- 100 ml tej
- 200 ml olaj
- 20 g kakaópor
- 250 g liszt
- 12 g sütőpor
A tetejére
- 200 g tejföl
- 10 g vaníliás cukor
- 30 g cukor
Kráterszelet
Hozzávalók
A pudingos részhez
- 800 ml tej
- 80 g vaníliás pudingpor (2 tasak)
- 50 g cukor
A tésztához
- 5 db tojás
- 180 g cukor
- 100 ml tej
- 200 ml olaj
- 20 g kakaópor
- 250 g liszt
- 12 g sütőpor
A tetejére
- 200 g tejföl
- 10 g vaníliás cukor
- 30 g cukor
A tejben elkeverjük a pudingport és a cukrot, majd közepes láng felett, folyamatosan kevergetve pudingot főzünk belőle. Ha kész, félrerakjuk hűlni.
A tésztához szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjét a cukor felével habbá verjük, a sárgáját pedig a cukor másik felével kihabosítjuk, majd mehet bele a tej és az olaj is. A kakaóport, a lisztet és a sütőport összekeverjük, a sárgájás részhez adjuk, majd fellazítjuk a fehérjehab felével. Végül óvatosan beleforgatjuk a hab másik felét is.
A tésztát egy kb. 32×20 cm-es formába simítjuk, és foltokban belerakjuk a vaníliapudingot. 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 35-40 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e, majd még melegen rákenjük a kétféle cukorral elkevert tejfölt.
Ha tetszett a kráterszelet receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!