Hirdetés
Green Kitchen

Kráterszelet

Hozzávalók

1
kb. 32x20 cm-es tepsihez
+

A pudingos részhez

800 ml tej
80 g vaníliás pudingpor (2 tasak)
50 g cukor

A tésztához

5 db tojás
180 g cukor
100 ml tej
200 ml olaj
20 g kakaópor
250 g liszt
12 g sütőpor

A tetejére

200 g tejföl
10 g vaníliás cukor
30 g cukor
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Kráterszelet

Őszinte leszek, nem gondolom, hogy ez a legszebb süti, amit valaha készítettem, de tényleg nagyon szuper, ráadásul igazi retró cucc.
Kipróbáltam, jóóó lett!
7
Hirdetés

Hozzávalók

1
kb. 32x20 cm-es tepsihez
+

A pudingos részhez

800 ml tej
80 g vaníliás pudingpor (2 tasak)
50 g cukor

A tésztához

5 db tojás
180 g cukor
100 ml tej
200 ml olaj
20 g kakaópor
250 g liszt
12 g sütőpor

A tetejére

200 g tejföl
10 g vaníliás cukor
30 g cukor
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A tejben elkeverjük a pudingport és a cukrot, majd közepes láng felett, folyamatosan kevergetve pudingot főzünk belőle. Ha kész, félrerakjuk hűlni.

A tésztához szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjét a cukor felével habbá verjük, a sárgáját pedig a cukor másik felével kihabosítjuk, majd mehet bele a tej és az olaj is. A kakaóport, a lisztet és a sütőport összekeverjük, a sárgájás részhez adjuk, majd fellazítjuk a fehérjehab felével. Végül óvatosan beleforgatjuk a hab másik felét is.

A tésztát egy kb. 32×20 cm-es formába simítjuk, és foltokban belerakjuk a vaníliapudingot. 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 35-40 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e, majd még melegen rákenjük a kétféle cukorral elkevert tejfölt.

Kráterszelet
Kráterszelet

Ha tetszett a kráterszelet receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások