Hirdetés

Krémtúró, amit nem csak a gyerekek imádnak

Hozzávalók

2 - 3
főre
+
3 db tojássárgája
300 ml tej
70 g cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 ek liszt
½ db vaníliarúd
1 csipet só
400 g túró
1 marék mazsola
1 db citrom reszelt héja
Hirdetés

Krémtúró, amit nem csak a gyerekek imádnak

Anno gyerekkoromban még csak a sima vaníliás és a vaníliás-mazsolás krémtúró létezett, ellenben a mai kb. 25 féle variációval. Én személy szerint még mindig azt mondom, hogy a kiindulási alap volt a legfinomabb, úgyhogy el is készült ez a krémes, vaníliás verzió.
Kipróbáltam, jóóó lett!
5
Hirdetés

Hozzávalók

2 - 3
főre
+
3 db tojássárgája
300 ml tej
70 g cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 ek liszt
½ db vaníliarúd
1 csipet só
400 g túró
1 marék mazsola
1 db citrom reszelt héja

A tojássárgájákat, tejet, cukrot, vaníliás cukrot, lisztet, sót és a vaníliarúd kikapart magjait, valamint magát a rudat is, folyamatos kevergetés mellett, puding sűrűségűre főzzük és hagyjuk kihűlni. A mazsolát beáztatjuk kevés vízbe vagy ha szeretnénk akár rumba is.

A krémtúró tálalása

A reszelt citromhéjat és a túrót aprítógépben krémesre zúzzuk, majd belekeverjük a kihűlt pudingalapot is (a vaníliarúd nélkül), végül belekeverjük a beáztatott mazsolát és poharakba kanalazzuk a krémet.

A krémtúró tálalása

Ha tetszett a krémtúró receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások