Hirdetés

Levendulás-citromos keksz

Hozzávalók

30
darabhoz
+
200 g cukor
110 g vaj
1 db tojás
½ db citrom héja
1 tk levendula
1 ek citromlé
1 tk sütőpor
1 csipet só
250 g liszt
cukor a szóráshoz
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Levendulás-citromos keksz

Ha a levendulát óvatosan használjuk, - persze itt nem azt értem, hogy kesztyűs kézzel bánunk vele, oltalmazzuk, hanem, hogy nem toljuk túl a mennyiségét az ételekben - akkor remek ízeket lehet elérni vele, akár ételekről, akár sütikről van szó. Ebben a receptben, citrommal kombinálva, egy szuper ropogós keksz lesz a végeredmény!
Kipróbáltam, jóóó lett!
10
Hirdetés

Hozzávalók

30
darabhoz
+
200 g cukor
110 g vaj
1 db tojás
½ db citrom héja
1 tk levendula
1 ek citromlé
1 tk sütőpor
1 csipet só
250 g liszt
cukor a szóráshoz
Bevásárlólistához adom

A cukrot kikeverjük a kisebb kockákra vágott vajjal, majd mehet bele a tojás is. Egy újabb keverés után belereszeljük a citromhéjat és hozzáadjuk a levendulát, citromlevet, majd a sütőporra és sóval elkevert lisztet. A tésztát összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk és 30 percre hűtőbe rakjuk. Lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 4 mm vastagságúra és kb. 5 cm-es korongokat szúrunk ki belőle, pogácsaszaggatóval.

Sütőpapírral borított tepsire rakjuk őket és mindegyiket megszórjuk kristálycukorral. 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a széle aranybarna lesz (kb. 15 perc). Légmentesen zárható dobozban sokáig eláll!

Levendulás-citromos keksz

Ha tetszett a levendulás-citromos keksz receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások