Hirdetés

Mandulás ropogós

Hozzávalók

40
db kekszhez
+
115 g szoba-hőmérsékletű vaj
200 g barna cukor
1 ek vaníliás cukor
80 ml víz
325 g liszt
0.25 tk sütőpor
1 csipet fahéj (nagy)
90 g szeletelt mandula
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Mandulás ropogós

Klasszikus, ropogós, kávé mellé tökéletesen illő keksz, amely fémdobozba rakva sokáig eláll (már ha kibírja sokáig). Ha szeretitek a fűszeresebb kekszeket, rakhattok még bele kevés őrölt gyömbért vagy akár szegfűszeget is. ;)
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

40
db kekszhez
+
115 g szoba-hőmérsékletű vaj
200 g barna cukor
1 ek vaníliás cukor
80 ml víz
325 g liszt
0.25 tk sütőpor
1 csipet fahéj (nagy)
90 g szeletelt mandula
Bevásárlólistához adom

A hozzávalókat alaposan összekeverjük, kb. 30 cm-es rúddá formázzuk, fóliába csomagoljuk, és mélyhűtőbe rakjuk 1-1,5 órára. Mikor megdermedt, éles késsel kb. 2-3 mm vékonyra szeleteljük, sütőpapíros tepsire rakosgatjuk őket, és 180 fokra előmelegített sütőben 12-13 perc alatt készre sütjük a kekszeket.

Ha tetszett a mandulás ropogós receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások