Az adventi receptek támogatója a
Hozzávalók
- 175 g szoba-hőmérsékletű vaj
- 190 g cukor
- 3 db tojás
- 175 ml tej
- 1 csomag vaníliás cukor (12 g)
- 240 g liszt
- 10 g sütőpor
- 1 csipet só
- 50 g étcsoki
Az adventi receptek támogatója a
Az adventi receptek támogatója a
Hozzávalók
- 175 g szoba-hőmérsékletű vaj
- 190 g cukor
- 3 db tojás
- 175 ml tej
- 1 csomag vaníliás cukor (12 g)
- 240 g liszt
- 10 g sütőpor
- 1 csipet só
- 50 g étcsoki
A muffinkenyérhez a vajat a cukorral habosra keverjük, majd beleütjük a tojásokat, és jöhet egy újabb keverés. Beleöntjük a tejet, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a lisztet, a sütőport, a sót és a durvára vágott csokit, és homogénre keverjük a tésztát.
Sütőpapíros vagy enyhén kivajazott és lisztezett formába simítjuk a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 40-45 percre. Tűpróbával ellenőrizzük, megsült-e, majd a formában hagyjuk langyosra hűlni, utána pedig egy rácsra téve, kiborítva a formából, teljesen kihűtjük.
- Előkészítési idő: 10 perc
- Sütési idő: 40-45 perc
Ha tetszett a muffinkenyér receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!