Hozzávalók
A tésztához
- 190 g liszt
- 50 g cukor
- 2 ek narancslé
- 1 csipet só
- 140 g vaj
A narancsos krémhez
- 230 ml frissen facsart narancslé
- 200 g cukor
- 2 db tojás
- 3 db tojássárgája
- 10 g keményítő
- 40 g vaj
Hozzávalók
A tésztához
- 190 g liszt
- 50 g cukor
- 2 ek narancslé
- 1 csipet só
- 140 g vaj
A narancsos krémhez
- 230 ml frissen facsart narancslé
- 200 g cukor
- 2 db tojás
- 3 db tojássárgája
- 10 g keményítő
- 40 g vaj
A tésztához egy robotgépben alaposan összedolgozzuk a hozzávalókat (kézzel is lehet, de arra ügyeljünk, hogy a kezünk melege ne olvassza meg nagyon a vajat, mert úgy kevésbé lesz omlós a tészta). A tésztát a forma aljába nyomkodjuk, egy kanál segítségével egyenletesre simítjuk a felszínét, és 165 fokos sütőbe toljuk 35 percre.
Közben a narancsos krémhez minden hozzávalót egy lábasba mérünk, csomómentesre keverjük, és alacsonyabb lángon, folyamatos keverés mellett hígabb, puding állagúra sűrítjük.
Mikor megsült a tészta, kivesszük a sütőből, ráöntjük a narancsos krémet, és visszatoljuk a sütőbe újabb 35 percre. Mikor elkészült, még kissé remegős lesz a közepe, de ez szépen megszilárdul. Hagyjuk legalább langyosra hűlni, majd 1-2 órát pihentessük a hűtőben, azután könnyen és szépen szeletelhető lesz. Én speciel kisebb, 5 x 5 centis kockákra vágtam, de akár háromszög alakban is szeletelhetitek. 😀