Hirdetés
Karácsonyi menü

Narancsos szelet

Hozzávalók

1
25 x 20 cm-es, magasabb falú tepsihez
+

A tésztához

190 g liszt
50 g cukor
2 ek narancslé
1 csipet só
140 g vaj

A narancsos krémhez

230 ml frissen facsart narancslé
200 g cukor
2 db tojás
3 db tojássárgája
8 g keményítő
40 g vaj
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Narancsos szelet

Gyakorlatilag ez is egy megúszós süti. Ropogós kekszalappal és egy krémesebb, fanyarabb, de mégis édes, narancsos réteggel. Nincs vele sok macera, csak picit gyúrni és kevergetni kell, na meg a végén sütni és megvárni, míg kihűl. :)
Kipróbáltam, jóóó lett!
8
Hirdetés

Hozzávalók

1
25 x 20 cm-es, magasabb falú tepsihez
+

A tésztához

190 g liszt
50 g cukor
2 ek narancslé
1 csipet só
140 g vaj

A narancsos krémhez

230 ml frissen facsart narancslé
200 g cukor
2 db tojás
3 db tojássárgája
8 g keményítő
40 g vaj
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


A tésztához egy robotgépben alaposan összedolgozzuk a hozzávalókat (kézzel is lehet, de arra ügyeljünk, hogy a kezünk melege ne olvassza meg nagyon a vajat, mert úgy kevésbé lesz omlós a tészta). A tésztát a forma aljába nyomkodjuk, egy kanál segítségével egyenletesre simítjuk a felszínét, és 165 fokos sütőbe toljuk 35 percre. 

Közben a narancsos krémhez minden hozzávalót egy lábasba mérünk, csomómentesre keverjük, és alacsonyabb lángon, folyamatos keverés mellett hígabb, puding állagúra sűrítjük. 

Mikor megsült a tészta, kivesszük a sütőből, ráöntjük a narancsos krémet, és visszatoljuk a sütőbe újabb 35 percre. Mikor elkészült, még kissé remegős lesz a közepe, de ez szépen megszilárdul. Hagyjuk legalább langyosra hűlni, majd 1-2 órát pihentessük a hűtőben, azután könnyen és szépen szeletelhető lesz. Én speciel kisebb, 5 x 5 centis kockákra vágtam, de akár háromszög alakban is szeletelhetitek. 😀

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások