Hozzávalók
- 220 g tejcsoki
- 2 db tojás
- 30 g cukor
- 250 ml hideg habtejszín
- 1 db narancs reszelt héja
- 20 ml narancslikőr
- 10 db vajas keksz
- 1 ek kakaópor
Hozzávalók
- 220 g tejcsoki
- 2 db tojás
- 30 g cukor
- 250 ml hideg habtejszín
- 1 db narancs reszelt héja
- 20 ml narancslikőr
- 10 db vajas keksz
- 1 ek kakaópor
A tejcsokit vízgőz fölött elkezdjük olvasztani. Egy másik edényben, szintén vízgőz fölött, a tojásokat a cukorral kezdjük melegíteni. Mikor a tojások felmelegedtek – de ügyeljünk rá, hogy ne főjenek! –, robotgéppel habosra keverjük őket. A hideg tejszínt is habbá verjük, majd a felolvadt tejcsokit a narancshéjjal és a likőrrel együtt a tojáshabhoz forgatjuk, végül beleforgatjuk a tejszínhabot is. Poharakba rétegezzük a tejcsokihabot a durvára tört keksszel, és minden réteg közé szórunk egy kevés kakaóport is.
- Előkészítési idő: 10 perc
- Elkészítési idő: 20 perc
- Összesen: 30 perc
Ha tetszett a narancsos tejcsokihab receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!