Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
4
főre
4 db tojás
65 g cukor
120 g liszt
400 ml tej
1 csipet só
2 db narancs
100 g étcsokoládé
1 marék aprított mandula
Hirdetés

Narancsos tejpite

Van még otthon egy csomó felhalmozott narancsotok? Mutatunk egy frankó ötletet, hogy mire használjátok fel őket, egy egyszerűen összedobható, narancsos tejpite személyében! Duplán narancsos és még étcsokis is, nem fogtok csalódni benne!
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
4
főre
4 db tojás
65 g cukor
120 g liszt
400 ml tej
1 csipet só
2 db narancs
100 g étcsokoládé
1 marék aprított mandula

A cukrot habosra keverjük a tojásokkal, majd hozzáadjuk a tejet és alaposan összekeverjük. Ezután 4 részletben hozzáadjuk a lisztet és csomómentesre keverjük. Jöhet az egyik narancs lereszelt héja, majd a húsa apróra vágva, az apróra vágott étcsoki és a mandula. Jól összekeverjük a masszát és egy hőálló tálba öntjük. 180 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük. Vékonyan felszeleteljük a másik narancsot és a sütés utolsó 15 percében a süti tetejét a narancskarikákkal díszítjük, így sütjük készre. Tálalásnál porcukrot szitálunk a tetejére.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások