Hozzávalók
A babapiskóták áztatásához
- 250 - 300 ml kávé
- 100 ml Baileys krémlikőr
- 3 ek porcukor
- 28 - 30 db babapiskóta
A krémhez
- 3 db tojás
- 120 g cukor
- 30 ml Baileys krémlikőr
- 500 g mascarpone
A tetejére
- kakaópor
OMG: Baileys-es tiramisu
Hozzávalók
A babapiskóták áztatásához
- 250 - 300 ml kávé
- 100 ml Baileys krémlikőr
- 3 ek porcukor
- 28 - 30 db babapiskóta
A krémhez
- 3 db tojás
- 120 g cukor
- 30 ml Baileys krémlikőr
- 500 g mascarpone
A tetejére
- kakaópor
A babapiskóták áztatásához a kávét, porcukrot és a krémlikőrt összekeverjük.
A krémhez a tojásokat egy tálba rakjuk a cukorral és Baileys-szel együtt és vízgőz fölött felmelegítjük (fontos, hogy ne forróra, nehogy elkezdjen kicsapódni/megfőni a tojás). Levesszük a vízgőz felől és addig habosítjuk elektromos habverővel amíg ki nem hűl, eddigre már szép levegős, habos krém lesz belőle. A kihűlt tojáshabba belekeverjük a mascarponét. A babapiskótákat a Baileys-es kávéba áztatjuk és sorban lerakjuk a tál aljára. Erre kerül egy réteg krém, megint egy sor babapiskóta és végül a maradék krém. Megszórjuk kakaóporral és egy éjszakára hűtőbe rakjuk.