Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Retro epres-zselés süti

Hozzávalók

1
23x26 cm-es tepsihez
+

A tésztához

3 db tojás
60 g kristálycukor
60 g liszt
15 g cukrozatlan kakaópor

A vaníliás krémhez

5 db tojássárgája
100 g cukor
20 g vaníliás cukor
550 ml tej
40 g étkezési keményítő
50 ml tej

A tetejéhez

1 csomag tortazselé
300 g eper
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Retro epres-zselés süti

Gyerekkorunk egyik kedvence ez a retro süti. Pont az egyszerűsége az amitől ennyire finom lesz, na meg a friss epertől, a puha, csokis piskótától és a klasszik, vaníliás pudingrétegtől. Egyszerűen mennyei, ha pedig valaki nem evett még ilyet gyerekkorában, akkor itt az alkalom kipróbálni!
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

1
23x26 cm-es tepsihez
+

A tésztához

3 db tojás
60 g kristálycukor
60 g liszt
15 g cukrozatlan kakaópor

A vaníliás krémhez

5 db tojássárgája
100 g cukor
20 g vaníliás cukor
550 ml tej
40 g étkezési keményítő
50 ml tej

A tetejéhez

1 csomag tortazselé
300 g eper
Bevásárlólistához adom

A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukor felével habbá verjük, a tojások sárgáját a cukor másik felével fehéredésig keverjük. A tojássárgás részhez két részletben óvatosan hozzáforgatjuk a fehérjét, majd beleszitáljuk a kakaóport és a lisztet és egyneműre keverjük. A tepsit kivajazzuk, kilisztezzük és beleöntjük a masszát. 180 fokon légkeveréses programon 14-15 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.

Fotó: Szilágyi Nóri

A krémhez egy lábasban kikeverjük a tojások sárgáját a kétféle cukorral és 550 ml tejjel, majd lassú tűzön elkezdjük melegíteni. A keményítőt csomómentesre keverjük 50 ml tejjel és hozzáöntjük a lábasban lévő tejes keverékhez, majd folytonos kevergetés mellett, alacsony lángon, puding állagúra sűrítjük. Folpackkal letakarjuk és megvárjuk míg kihűl. Ezután újból átkeverjük és a piskóta tetejére kenjük. Az epreket félbe vágjuk és a vaníliás krémre tesszük. A tortazselét a hátoldalán található leírás alapján elkészítjük és ráöntjük az eprek tetejére, hűtőbe tesszük 1-2 órára, majd szeletelve tálaljuk.

Tipp: bármilyen más gyümölccsel elkészíthető

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások