Hozzávalók
- 250 g rizs
- 250 ml víz
- 400 ml tej
- 70 g cukor
- 1 csipet só
- 1 rúd vanília
- 1 db citrom reszelt héja
- 40 g vaj
- 2 db tojás
- 4 ek málnalekvár
- 140 g málna
Rizskoch-muffin
Hozzávalók
- 250 g rizs
- 250 ml víz
- 400 ml tej
- 70 g cukor
- 1 csipet só
- 1 rúd vanília
- 1 db citrom reszelt héja
- 40 g vaj
- 2 db tojás
- 4 ek málnalekvár
- 140 g málna
A riczkoch-muffinhoz először rizst átmossuk, majd egy nagy lábasba szórjuk. Ráöntjük a vizet, és közepes lángon elkezdjük főzni. Amikor magába szívta a vizet, ráöntjük a tej felét, hozzáadjuk a cukrot, a sót, a vaníliarúd kikapart magjait és magát a rudat is, valamint a citromhéjat, és tovább főzzük. Mikor ezt is magába szívta, mehet rá a maradék tej, amivel puhára főzzük a rizst. Mikor megpuhult, hozzádobjuk a vajat is, elkeverjük benne és kivesszük a vanília héját.
A tojások sárgáját habosra keverjük, a fehérjét egy külön tálban habbá verjük. Először a sárgáját forgatjuk a rizshez, majd óvatosan fellazítjuk a fehérjehabbal. A masszát muffinpapírral bélelt muffin forma mélyedéseibe adagoljuk, a lekvárt eloszlatjuk bennük márványosan, pár szem málnát nyomunk mindegyik tetejére, és 175 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.
- Elkészítési idő: 20-25 perc
- Sütési idő: 30-35 perc
- Összesen: 50-60 perc
Ha tetszett a rizskoch-muffin receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!