Hozzávalók
A tésztához
- 350 g liszt
- 180 ml tej
- 1 csipet cukor
- 1 tk só
- 20 g friss élesztő
- 50 g olvasztott vaj
- 20 g reszelt parmezán
- 1 db tojássárgája
A töltelékhez
- 90 g puha vaj
- 30 g parmezán
- 1 tk só
- 100 g gouda sajt
Hozzávalók
A tésztához
- 350 g liszt
- 180 ml tej
- 1 csipet cukor
- 1 tk só
- 20 g friss élesztő
- 50 g olvasztott vaj
- 20 g reszelt parmezán
- 1 db tojássárgája
A töltelékhez
- 90 g puha vaj
- 30 g parmezán
- 1 tk só
- 100 g gouda sajt
A sajtos babkamuffin tésztájához a hozzávalókat egy keverőtálban összekeverjük, és 7-8 perc alatt alaposan kidagasztjuk. Lefedjük, és meleg helyen hagyjuk a duplájára kelni kb. 1 óra alatt. A töltelékhez összekeverjük a vajat, a reszelt parmezánt és a sót, a gouda sajtot pedig lereszeljük.
@streetkitchenhu Sajtos babkamuffin. 🧀 #cheese #easter #foodtiktok #cooktok #foryou #nekedbe #fyp #foryoupage #streetkitchen @vitalis.lilla ♬ Beg For You (feat. Rina Sawayama) – Charli XCX
A megkelt tésztát enyhén lisztezett deszkán átgyúrjuk, 8 egyenlő részre osztjuk, majd gombócokat formázunk belőle. Mindegyikből egy nagyjából 15×8 cm-es téglalapot nyújtunk, majd lekenjük egy kevés vajas krémmel, és megszórjuk egy kevés sajttal. Vagy hát ha úgy szeretitek, akkor sok sajttal. 😀
Feltekerjük, hosszában elfelezzük és befonjuk. Felcsavarjuk, és muffinpapírral bélelt formába tesszük, végül megszórjuk a maradék reszelt goudával. 15 percig lefedve meleg helyen kelesztjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.
- Előkészítési idő: 15 perc
- Kelesztés: kb. 75 perc
- Sütés: 35 perc
- Összesen: 125 perc
Ha tetszett a sajtos babkamuffin receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!