Hozzávalók
- 200 g jófajta étcsokoládé
- 4 db tojás
- 100 g cukor
- 3 dl hideg habtejszín
- 4 cl Stroh rum
- 1 db nagy narancs
- 1 db gránátalma
"Nem árt majd, ha van jó sok keverőtálad! Üdv: a Télapó"
Hozzávalók
- 200 g jófajta étcsokoládé
- 4 db tojás
- 100 g cukor
- 3 dl hideg habtejszín
- 4 cl Stroh rum
- 1 db nagy narancs
- 1 db gránátalma
1, Két lábasban melegítsetek vizet, és rakjatok fölé egy-egy fém keverőtálat. Fontos, hogy a víz ne forrjon fel a lábasokban.
2, Az egyik keverőtálban olvasszátok meg az összetördelt csokoládét, a másikban pedig keverjétek jó habosra a tojások sárgáját a cukorral.
3, Egy csipetnyi sóval verjétek fel a tojásfehérjét közepes habbá.
4, Az alaposan lehűtött tejszínből szintén verjetek szép habot.
5, Az olvadt csokiba reszeljétek bele egy nagyobb narancs héját és dobjátok hozzá a rumot is.
6, Vegyétek le a gőzről a tálakat és adjátok hozzá a csokihoz a tojássárgáját.
7, Lazán keverjétek bele a tojásfehérjét, végül a tejszínhab 2/3-át is adjátok a mousse-hoz és az egészet könnyű mozdulatokkal forgassátok össze. Nem szabad agyonkevergetni.
8, Adagoljátok ki kis tálkákba, rakjátok hűtőbe, majd tálalásnál kanalazzátok rá a maradék tejszínhabot és szórjátok meg a tetejét gránátalmával és reszelt narancshéjjal.